Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Başkan Kulluk, Konyaspor’u kurumsallaştırmalı!

Başkan Kulluk, Konyaspor’u kurumsallaştırmalı!

Konyaspor kongresi ile ilgili görüşlerimi daha önce yazacaktım. Beklememin nedeni kongrede Konyaspor’da yapılan vahim hataları, suistimalleri anlatan konuşmamın karşılık bulup bulmayacağıydı. Konyaspor’da ne olması gerektiği mesajını kongrede ben verdim ama Konyaspor taraftarının haricinde maalesef alan olmadı.

Yerel basınımızın spor yazarlarının kulüpten daha çok bilgi akışına sahip olduklarından kongre analizini kapsamlı yaparlar diye düşünmüştüm. Ne yazık ki spor basınından kongreyle ilgili ufak tefek haber dışında her hangi bir yazı da çıkmadı. Kulübü doğruysa şayet 5 milyon euro borçla devreden eski yönetimin kongrede ibrası olsa da yaptıkları akıl almaz yanlışlıklarından dolayı gönüllerde aklanmadığını düşünüyorum.

Konyaspor tarihinde ilk defa yolsuzluk ithamıyla mahkemeye verilen bir yönetim olarak onurlu yöneticiler öncelikle ve de inşallah vicdanlarında beraat ederler. Eski yönetim kongreyi atamayla kazanmıştı. Yeni Kulluk yönetimi de kongre öncesi yapılan pazarlıklar neticesinde 55 Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun üyelerinden 20’de ne alakaysa Ahmet Şan’ın Derebucak’tan üye yaptığı kişilerin genel kurul kulüp aidatlarını da yatırarak orantısız güç kullanması şeklinde seçimi kazandı. Konya’da amatör spor kulüplerinin kapandığı, liglerde oynayacak merkez takımlarının kalmadığı, Konya’da amatör sporun gerilediği bir dönemde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Konya Şubesinin profesyonel bir kulüp olan Konyaspor’a el atmasının yorumunu sizlere bırakıyorum.

Kongreler yönetimlerin dönemlerinin hesabını verecekleri zaman ve mekanda yapılır. Bir sene boyunca yaptığı yanlış icraatların her kesimce tartışıldığı bir yönetimin yanlışlarını kamuflaj etme amaçlı olarak kongrede yaptığım konuşmayı kesmesini yıllarca Konyaspor kongrelerini yaşamış iyi bir Konyasporlu olarak bildiğimiz Mehmet Baykan Bey’e yakıştıramadım.

Bu arada Hilmi Kulluk başkanın kongre öncesi yapacağı icraatları kongre üyelerine anlatacağı yerde 40 saniyelik konuşmasını sadece bana ayırıp önceden başkan seçildiğini bilmenin rahatlığıyla dalga geçerek keyif çatmasını da ibretle izledik. Genel kurul üyelerinin de kulüpte yapacağı icraatlarla ilgili hiç bir şey bilmedikleri bir başkanı seçmesi de bana ilginç geldi.

Şimdi çıkıp Hilmi Kulluk başkan kongrede demokratik bir seçimle iş başına geldiğini iddia edecektir. Ancak seçimin demokratikliği, genel kurulların bileşimi, demografisi ve üye sayısıyla orantılıdır. Hele hele kulübün gerçek sahibi taraftarın çeşitli sebeplerden dolayı oyunu kullanmadığı bir seçim demokratik olabilir mi?

Konyaspor’da yakın dönemde başkan ve yakın çevresi Konyaspor genel kurul üyelerini seçmiştir, genel kurul üyeleri de onları ve de başkanlar kendilerine muhalif olacak, sıkıntı çıkaracak, genel kurul üyelerini sildirmişlerdir. Çünkü seçilen başkanlar da üye sayısının artmasından, taraftarın üye olup hesap sormasından çekinirler. Çünkü kendilerine biat etmeyecek üyelerin iktidarlarını ellerinden alacaklarından korkarlar. Bu açıklamalara Konyaspor Kulübü güzel bir örnektir.

Son sözlerim; Sayın Hilmi Kulluk başkanım sizi ne kadar çok eleştirsem de siz benim ve bütün Konyasporluların başkanısınız. Ateşten gömlek giydiniz. İşiniz gerçekten zor. Takdir beklemeyin. Allah yardımcınız olsun. Başarılar diliyorum.

Size oy vermedim; ama yeni genel kurul üyeliklerine lütfen el atın. Mümkünse teşvik amaçlı üye aidatlarını düşürün. Kendi şirketinizde yıllardır başarılı bir şekilde uyguladığınız ve kulüplerimizin kangren olmuş sorunu kurumsallaşmayı Konyaspor’da mutlaka sağlayın. Sizin görevinizin karar almak ve alınan kararın doğru uygulandığını denetlemek olduğunu unutmayın. En büyük sıkıntı yapacak sizin işinize karışacak olan sizi başkan yapanlara da lütfen taviz vermeyin.

Aklın yolu birdir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR