İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bekle bizi Avrupa

Bekle bizi Avrupa

Kendi evimizde oynadığımız ligin son maçında temsilcimiz Hatayspor’u net bir skorla sahadan ayrılmasını bildi. Takımımız adına bir puanın yeterli olduğu maçta uzun aradan sonra stadı dolduran seyircisi ile bu sezonki lige galibiyetle ayrılmasını bilmiş oldu. Hem de Aykut Kocaman’ın rekorunu da kırmış oldu temsilcimiz.

Giresun’dan gelen Başakşehir beraberliği temsilcimizi gelecek sezon Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeyi garantilemiş oldu. Son maç olmasına rağmen hem galibiyet hem de duygusal anlar yaşanmış bir maç olarak hafızalarda yerini alacaktır muhakkak. Konyaspor tarihinde en çok maç oynayan Sloven oyuncu Skubic’de Hem Türkiye’ye hem de futbola veda etmiş oldu. Dile kolay tam tamına 254 maç Konyaspor adına ter döktü Skubic. Biz ne oyuncular gördük kırk yaşına kadar top oynayan lakin Skubic erken yaşta futbolu bırakma kararı aldı. Artık bizden de yolun açık olsun demek düşüyor.

Konyaspor uzun ara lig ikincisi olarak yoluna devam ediyordu lakin bilerek ya da istemeyerek Konyaspor adına verilen bariz hatalardan dolayı ligi üçüncüsü olarak bitirmiş oldu. Bunda kendi hatalarımız da vardır muhakkak lakin bize karşı yapılan hatalar hata denilemez diye düşünüyorum. Zaten Konyaspor’u da lig şampiyonu ya da lig ikincisi yaparlar mıydı o da ayrı bir durum olsa gerek. Kısıtlı imkânlarla hem de Ahmet Çalık’ın vefatı ile büyük bir depresyona giren takımızı lig üçüncüsü olarak bitirmek büyük başarıdır.

Şimdi büyük olasılıkla kupalara giden yolda temsilcimiz üç ön eleme maçı yapacak gibi gözüküyor. Bunun için lige erken başlayacağını düşünürsek bir an önce eksik olan mevkilere oyuncu takviyeleri yapmak gerekiyor. Bir an önce gidecek ve kalacak oyuncularda karar alınıp yolumuza bakmamız lazım.

Önümüzdeki hafta sezonun son maçı olan Beşiktaş maçı ile ligi noktalıyoruz. Umarım bu maçta daha az süre alan alt yapıdan çıkan oyunculara şans verir hoca. Alt yapı takımların olmazsa olması diye düşünüyorum. İşte hep birlikte şehir takımlarının nasıl bir alt lige düştüğünü bu sezon da görmüş olduk. Son Anadolu şampiyonu olan Bursaspor 2.lige düştü. Aynı kaderi yaşayan Kocaeli ve daha sayamadığımız birçok takım alt liglere düştü. Bunun için alt yapıya önem vermek bir elzemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR