Halil İbrahim Avara

Halil İbrahim Avara

BEYAZ KADAR MASUM DEĞİLSİN

BEYAZ KADAR MASUM DEĞİLSİN

Bütün renkleri içerisinde barındıran beyaz: duruluğu, şeffaflığı, soğukkanlılığı, istikrarı ve devamlılığı temsil etmektedir.

 Beyaz her yerde şöyle ki: Gelinlik çağında bir genç kız üzerinde bembeyaz gelinliği namusuyla, sevdiğine kavuşmanın verdiği mutluluk yanında köken aldığı ailesinden ayrılacak olmanın verdiği hüzünle baba evinden ayrılırken iyi niyetle evlilik birlikteliğine imza attığını ifade etmektedir. Beyaz gül de duyguların en temiz ve saf göstergesi olmuştur. Düğünlerde ise yepyeni bir başlangıcı temsil ettiği için kırmızı gül yerini beyaz güle bırakmıştır.

Hastane koridorları da nereye baksanız doktor, fizyoterapist veya hemşire… hiç fark etmez bembeyaz önlüklerle hastaların gerekli tahlil, tetkik, muayene ve tedavi programlarında hastalarına güven vermekte, tedavilerde başarı oranları da hızla artmaktadır. Bu minvalde şunu ifade etmek yerinde olacaktır. Hasta doktoruna, fizyoterapistine güvenirse daha başında inancın ilaçtan daha etkili olduğu gerçeği gözler önüne serilmektedir.

                Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK yeni tasarlanan beyaz önlüğüyle ‘Önlük sadece bir kıyafet değil, ustalığın simgesi, ise başlamış olmanın kolları sıvamanın, bilgimle tecrübemle buradayım demenin temsilidir’ dedi. Tam da burada ifade etmek gerekirse Bediüzzaman Said Nursi hazretleri doktorluk ve öğretmenlik mesleğine kutsallık atfederken hasta tabibin, talebe muallimin elinde hamur gibi olup şekil verilebileceğinden haber verir.

      Beyaz barışın sembolüdür. Eski zamanlarda denizciler dünyayı keşfetmek için farklı ülkelere giderlerdi. Denizciler bu keşifleri sayesinde barışın temsilcisi olmuşlardır. Savaşlarda düşman ilerlemesine karşı mukavemet edemeyen ordu beyaz bayrak çıkartarak teslim olmak istediğini karşı kuvvetlere bildirmektedir.

      Hendek siyaseti ile Doğu-Güneydoğu Anadolu’nun bazı yörelerinde kandan ve gözyaşından kaynak devşirip terörle arasına mesafe koyamayan HDP sempatizanı, PKK destekçisi bir terörist grup da JÖH, PÖH kuvvetlerimizin gücü karşısında pes edip beyaz renkli atletlerini bir çubuğun ucuna bağlayıp teslim olmuşlardır.

         20 Ocak 2018 tarihli Sınır komşumuz Suriye’de sınır güvenliğimizi tehdit eden terör unsurlarına karşı kahraman Mehmetçiğimizin başlatmış olduğu harekâtın adının Zeytin Dalı olması da çok anlamlıdır. Barışın sembolü zeytin dalı bembeyaz bir güvercinin ağzında taşınmaktadır.

       Son olarak da cenaze gassal tarafından yıkandıktan sonra bembeyaz bir kefenle usulüne uygun sarılmakta toprağın kara bağrına bırakılarak yaratıcı kudretin karşısında tüm günahlarımla senin günahları bağışlayan settar ismin hürmetine son duraktayımı simgelemektedir.

     Efendim, biz böyle düşündük de sürç-i lisan ettiysek affola…

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil İbrahim Avara Arşivi
SON YAZILAR