Atilla Mert

Atilla Mert

BİZ KAZAMANMAYA ALIŞTIK

BİZ KAZAMANMAYA ALIŞTIK

Torku Konyaspor güzel işler yapmaya devam ediyor. Yeşil-Beyazlı ekibimiz, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında evinde ağırladığı Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etmesini bildi. Maç sonunda alınan galibiyet ile Konya’da bayram sevinci yaşandı. Daha karşılaşmanın başlarında kaleyi yoklayan yeşil beyazlı futbolcular, beklenen golü 38. dakikada buldu. Rangelov’un sol çaprazdan ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Bajic’in düzgün vuruşu ile Torku Konyaspor’u Gaziantep karşısında 1-0 öne geçirdi. İlk yarısı bu skorla tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında 51. dakikada Putsila’nın soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Erdem’in topa dokunuşuyla 1-1’lik denge sağlandı. Taraftarın da baskısıyla hareketlenen yeşil beyazlı futbolcular 75. dakikada yine Rangelov’un ara pasında topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Holmen’in vuruşu ile takımını 2-1’lik galibiyete taşıyan golü rakip filelere gönderdi. Bu skor ile Spor Toto Süper Lig’de puanını 15 çıkarırken sıralamadaki yerini de korumuş oldu. Bu sonuç ile birlikte Torku Konyaspor bir ilke de imza atarak kendi rekorunu da kırmış oldu. 8. hafta sonunda 4 galibiyet 3 beraberlik ve Galatasaray’dan aldığı 1 mağlubiyet ile bugüne kadar alınamamış bir galibiyet serisi yakalamış oldu. Galatasaray karşılaşmasından sonra alınan mağlubiyetten sonra birçok eleştiriye maruz kalan teknik heyet ve futbolcular son haftalarda aldıkları puanlarla eleştirilerin yanında övgüyü de hak etmektedirler. Bugüne kadar hep söylediğimiz Konyalı tabiri ile karnımızı kaşıya kaşıya bir maç izleyemiyoruz sözlerini artık tribünlerden duymuyoruz. Tribünde karşılaşmayı izlerken arka sırada oturan bir spor severimizin sözleri bizleri güldürdü. 2-1’lik skordan sonra artık karnımızı kaşıya kaşıya maçları izliyoruz ya ne mutlu bize demesi Konyasporlu futbolculara taraftarının güveninin de bir göstergesi olduğu görülmektedir. Tabiki yapıcı eleştirileri her zaman yapılmalı ve yapmaya da devam edeceğiz ama başarı geldiğinde de teknik heyet ve futbolcuların arkasında olduğumuzu da belirgin bir şekilde göstereceğiz. Trübünde taraftar, sahada futbolcuların başarısı rakiplerimizi kıskandıracak hale gelmiştir.

Bugün bütün sosyal medya ve ulusal basında, TV spor programlarında Torku Arena’dan ve taraftarımızın güzelliklerinden bahsedilmeden geçilmiyor. Gerçekten bu programları izlerken göğsümüz kabarıyor, gururlanıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Konyamızda Torku Arena’da bir futbol resitali yaşadık. Konya olarak bu organizasyondan başarı ile çıktık. Torku Arena’da oynanan 3 milli maç ile güzide şehrimiz Konyamıza artı bir katma değer kazandırıldı. Milli duyguların hat safhada olduğu karşılaşma öncesi ve sonrasında yaşanan güzellikleri görenler hayranlıklarını gizleyemediler. Konyaspor taraftarını, hem milli maçlarda gösterdikleri Konya ya yakışır bir duruş gösterip sonuna kadar milli takımı destekledikleri için, hem de Torku Konyaspor karşılaşmalarında bitmek bilmeyin bir enerji ile maçın başından sonuna kadar hiç susmadan takımımıza destek verdikleri için, başta Nalçacılılar olmak üzere bütün taraftar guruplarına ve büyük taraftarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Atilla Mert Arşivi
SON YAZILAR