İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bizim Çoçuklar Son Virajda

Bizim Çoçuklar Son Virajda

2022 Fifa Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden Türkiye, Cebelitarık'ı kendi sahası ve taraftarı önünde farklı bir skorla yenmeyi bildi.

Maçın daha ilk dakikalarında rakibin sahada on kişi kalması bizim açımızdan güzel rakip açısından kötü bir senaryo ile başlamasıydı. Grupta averaj olarak kötü durumda olan milli takımımız bu durumu da düzeltmek zorundaydı ve oda gerçekleşmiş oldu.

Artık son viraja girildiğini düşünürsek grubun en zayıf halkası olan Cebelitarık karşısında farklı bir skorla ayrılmak herkesin düşüncesiydi ve maçtan önce yapılan bütün olasılıklar bir bir gerçekleşti.

Türkiye'nin Cebelitarık karşısında farklı kazanması Norveç'in kendi evinde Letonya karşısında takılması ve Hollanda'nın yine aynı şekilde Karadağ deplasmanında puan kaybetmesi Türkiye açısından düşünülen en güzel senaryolardandır.

Artık millilerimiz bu maçı unutup salı günü deplasmanda oynayacağımız Karadağ maçına odaklanmalıdır. Karadağ maçı gerçekten Dünya Kupası Yolunda son viraj. Her şey bizim elimizde. Ama şu da unutulmamalıdır ki Karadağ, Hollanda karşısında geriye düşmesine rağmen dört beş dakika arayla sahadan berabere ayrılmasını bildi. Yani Karadağ bir Cebelitarık değildir. Bunu unutmamak lazım.

Hollanda'nın Karadağ karşısında berabere kalması da dengeleri bozmuştur Salı günü oynayacağı Norveç maçında yenilgiyi onlar için de kötü olabilir bu yüzden Norveç karşısında en az berabere kalması gerekiyor. Bundan dolayıdır ki bizimde Karadağ'la en kötü ihtimal berabere kalmamız bile bize yetecektir. Fakat bu ihtimalleri düşünmeden bizim rakibi yenmemiz her şeyi değiştirir.

Hadi milli takım sen nice zaferler kazandın. Götür bizi Katar'a diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR