İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bu Günler Elbet Geçecek

Bu Günler Elbet Geçecek

Dünyanın en büyük en çok izlenen ligi hangisi dersek hemen hemen her kes Premier Lig diyecektir. Bunu sırasıyla La Liga ( İspanya ) , Seri A ( İtalya ) , Bundesliga ( Almanya ) ve son olarak Ligue 1 ( Fransa ) gelir. Bu saymış olduğum liglerin milyar Euro ‘ları bulan değerleri şuan tepe taklak olmuş durumda. Bu da işin ekonomik boyutunun ne kadar kötü olduğunu anlatıyor bizlere. Tabiki bu durum bizim lig içinde geçerli. Zaten bir sürü borç batağında olan kulüplerimizin bu Koranavirüsten dolayı daha da borç yüküne girecekleri bir gerçek. Süreç uzadıkça takımlarımızın rakamsal olarak ne kadar kayıp yaşayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ancak olayın finansal boyutunu bir kenara bırakırsak futbol severler için şuan dünyada üç beş ülkeden başka futbol oynanan bir lig yok. Bunlardan bir tanesi Belarus ligi bir diğeri ise Nikaragua ligleridir. Bu iki lig şuan dünyada en çok izlenen ligler arasına girmiş bulunmakta. Tabiiki diğer ligler oynanmadığı için bu sonuç çıkmakta. Evde vakit geçiriyorsanız bu ligleri takip etmenizi tavsiye ederim.

Üçte ikisi oynanmış ligimizin oynanarak bitirilmesi fikri hepimizin temennisi. Hayatımızın bir an önce normalleşmesiyle gerçek hayata dönmemiz hepimizin istediği bir şey. Fakat bizim gibi evde kalan oyuncular kendi bireysel idmanlarıyla ne kadar kendilerini hazır hale getirebilirler orasıda ayrı bir muamma konusu. TFF ‘nin erteleme kararı sonrası bizim ligide diğer dünyadaki ligler gibi nasıl bir yol izleyeceğini göreceğiz.

Son olarak bu sıkıntılı günlerde Konyaspor formasıyla yıllarca kulübe hizmet etmiş Selim Ay kardeşimizide tebrik ederim. Selim Ay Konya Valiliğimiz tarafından belirlenecek yaklaşık bin aileye erzak yardımı yapacağını belirtmiş. Bu zorlu süreçte kendi oynamış olduğu Konya ‘nın halkına hizmet etmek böyle gurur verici bir şey. Bu yapmış olduğu yardımdan sonra diğer oyuncularında aynı şekilde fedakarlık göstereceğine inancımız tamdır.

Bende buradan devlet büyüklerimizin dediği gibi #EvdeKal Türkiye diyerek bu günlerinde geçip baharların geleceğini ve eskisi gibi rahatça dışarılarda gezeceğimiz günlerin yakın olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR