İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bu Nasıl Bir Geri Dönüş…

Bu Nasıl Bir Geri Dönüş…

Konyaspor’da İlhan Palut’un takımın başına geçmesiyle gözle görülür bir yükseliş olduğunu hep beraber görüyoruz. Geçen haftaki Denizlispor galibiyeti sonrası Malatya’dan alınacak üç puanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştım. Üst üste alınacak iki galibiyet hem takımı motive edecek hem de alt sıralardan bir nebzede olsa kendini yukarı atacağının bir habercisi olacaktı.

Malatya maçının ilk yarısı Konyaspor saha da tel tel dökülüyor ve hiç bir varlık gösteremiyordu. Oyuna ilk on bir de başlayan takımın birinci forveti olan Kravets kendini unutmuş koşmaya mecali kalmamış görüntüsü veriyordu. Her zaman dediğim gibi bizi utandıran kaleci Eray ve Diamonde haricinde takımda gözle görülür bir oyun oynayan futbolcu yoktu. Her kez gibi beni de tedirgin eden ve maçın ilk yarısı devreye iki sıfır geride girmemiz her şeyi bir an da toz dumana çevirmiş oldu. Pek alışık olmadığımız bu geri dönüşleri Konyaspor yapabilir mi diye aklımızdan da geçirmedik. Çünkü takım zaten kötü oynuyor bir ışık göremiyorduk.

Lakin soyunma odasında ne konuşuldu oyunculara ne gibi mesajlar verildi bilmiyorum ikinci yarı takım bambaşka sahaya çıktı. İlkönce hocanın çok doğru olan kararıyla Kravets’i oyundan alıp birinci santrafor olarak ileriye Cikaleshi’yi sürdü. Gerçekten hocanın bu yaptığı çok doğru bir karardı. Zaten haftalardır performansı çok düşük olan bir oyuncuyu doksan dakika sahada tutamazdınız.

Oyunun on iki dakikalık zaman dilimi için de ilk önce Diamonde’nin o set şutu gol oldu. İnanın o kaleciye gelse kaleciyi bile içeri sokacak bir şuttu. Taraftarın gönlünde Diamonde’nin artık yeri ayrı olduğu kanısındayım. İsmail Kartal’ın kendisinin getirdiği olarak taraftarda bir antipati uyandıran bir oyuncu taraftarın sevgilisi olmuş durumda şuan. Aynı şekilde kalecimiz Eray için de aynı sözleri söylemek gerekir. Taraftar ne kadar kıssada Cikaleshi’ye takımı kurtaran oyuncu oldu. Artık bizlere de  gösterdi ki bu takımın birinci forveti benim dedi.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim bir konu var. Konyaspor cumartesi oynanan maçta hem hakem Sarper Barış Saka’yı hem de hakemi peşine takan Adem Büyük’ü yenmiş oldu. Bazı takımlarda kendini belli eden oyuncular vardır. Kendine değmeden yere atan faul almaya çalışan, Adem Büyük’te o oyunculardan bir tanesidir.

Artık zorlu bir fikstürün içine girmeye başladık. Önümüzde kendi evimizde oynayacağımız bir Gaziantep maçı var. Bu maçtan da oyuncularımızın hırsı ve isteğiyle galip gelmemizin ardından kendimizi ilk onun için de görme olasılığımız yüksek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR