İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Bu Nasıl Milli Takım Kadrosu

Bu Nasıl Milli Takım Kadrosu

Her Milli takım kadrosu açıklandığında hemen her kez gibi bende açıklanan kadroya bakıyorum ve her zaman ki gibi Anadolu takımlarından bir tane dahi oyuncu almamışlar.

Arkadaş hiç mi bu milli takıma girecek bir tane dahi Anadolu takımlarından oyuncu olmaz. İlk beş sırada olan Hatay ve Konyaspor’dan hiç mi oyuncu çıkmıyor. Yoksa bu takımlarda ki oyuncu kadrosunun hepsi yabancı oyuncumu?

Şöyle bir bakıyoruz Milli Takım’a kadroya alınan oyunculardan hepsi ya dört büyükler diye tabir edilen kulüpler ya da Avrupa’da oynayan oyuncular. Demek ki Milli Takım’da oynaması için ya bu dört takıma gitmesi lazım oyuncuların ya da Avrupa’da top oynaması lazım. Yoksa kimse kusura bakmasın Milli takımda oyuncu olarak kadroya giremezsiniz demeye mi getiriyorlar.

Şöyle kadroya alınan oyunculara bakıyorum da bu Milli takımdaki oyuncular değil mi çoğu Avrupa şampiyonasında sıfır çekip geri dönenler. Bunlar değil mi Dünya kupası elemelerinde hüsrana uğratan oyuncular değil mi?

Kimse kusura bakmasın bu Milli takım sizin değil tüm Türkiye’nin milli takımı. Orası sizlerin belli başlı oyuncuları alacaksınız diye telkinde bulunan bir yer değil. Bunu hala kafanıza sokamadınız. Bunları yapamadığınız için Dünya sıralamasında aşağılara doğru düşüyor bu Milli takım.

Bu dört büyük kulüp dediğimiz takımlar Süper lig de bir yenilgi aldımı ortalığı toz duman ediyorlar. Ama Avrupa’daki oynadıkları maçları görüyoruz neredeyse ya elemelerden çıkamıyorlar ya da gruplara girdiler mi sıfır çekip geliyorlar. Ama orda süper ligde ki gibi hakemlere verip veriştirdikleri gibi yapamıyorlar.

Ben buradan iddaa ediyorum bu ligin en iyi stoper oyuncuları şuan Konyaspor’da. Bunlardan birisi Abdulkerim diğeri ise Ahmet Çalık. Ama gel görün ki arkadaşlar bunlara bakmıyor. Neye bakıyorlar Avrupa’da top oynuyor mu diye bakıyorlar herhalde.

Şimdi önümüzde oynayacağımız Cebelitarık maçında ne kadar çok gol atarız da averajı düzeltiriz diye her zaman ki gibi matematik hesaplarını yaparız.

Yani anlayacağınız her zaman ki gibi gelsin hesaplamalar gitsin hesaplamalar. Biz bu kafayla gidersek inanın bir arpa yol dahi alamayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR