Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Bu Şehri Kilitlemeyin

Bu Şehri Kilitlemeyin

Bir seçim dönemini daha geride bıraktık.

Şehri yönetmeye talip olanlar ve yönetenler acaba bu seçim döneminden kendilerine bir ders çıkarmışlar mıdır?

Daha açık bir ifade ile “Ben Konya’ya ‘şehremini’ olmak istiyorum” diyenler alıcı göz ile bakmışlar mıdır?

Yıllardan beri hep söylenegelmektedir.

Bu şehrin en önemli sorunlarından birisi ve en önemlisi Ulaşım, Trafik ve Park yeri konusudur. Bunu çözen belediye başka hiçbir şey yapmasa da –neredeyse- görevini tamamlamış sayılır.

Konya 20 yıl önceki Konya değil artık. Yukarıda saydığım sorunları hep halının altına süpürmekle bu sorunlardan kurtulmak mümkün değildir. Ayrıca bu sorunların üstesinden gelen bir belediye başkanının heykelini diker bu millet. Her gelen, bir sonraki dönemi adres göstermekle amaca uygun hizmet vermiş olamaz.

Daha önce Hükûmet meydanında yapılan mitinglerde de şehir kilitleniyordu, ama Eski Adliye Binasının olduğu alanda yapılan mitingde bu sorunun çözüleceğini sanmıştım.

Yanılmışım.

Daha da beter oldu.

Konya’da “Olağanüstü hal” yaşandı.

21. Yüzyılın Konya’sında bu sıkıntı çözülmüş olmalı.

Konya’da alternatif yollar o kadar da fazla değil. Hatta hiç yok diyebiliriz. Hal böyleyken  iki ana arteri kapattığınız zaman Konya kilitlenmektedir. Yetmedi bir de tramvayı seferden alırsanız Konya’nın neler yaşayacağını görürsünüz. Nitekim gördük.

Daha önce Konya için hazırlanan Ulaşım Master Planının da bir işe yaramadığı anlaşıldı. Bu plana göre Alaaddin-Mevlana arası da trafikten arındırılacaktı. Bu güzergahın yükünü hangi yola vereceğiz acaba? Alternatif var mı? Bana göre yok.

Yeni dönemde bu konu öncelikli olmalıdır.

Konya’yı kilitlemeyecek yeni bir toplanma ve miting alanı belirlenmeli, ulaşım konusu çözülmeli, park, sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Bu sorunlar yeni dönemde mutlaka yapılmalı, sonraki döneme miras olarak bırakılmamalıdır.

Konya’da yaşayan herkes, aracını park edecek yer konusunda şikayetçidir. Yolları daraltarak park yeri oluşturmak, bu park yerlerini de ücretli yapmak Otopark Yönetmeliğine aykırıdır. Birileri çıkıp dava açabilir. Benden hatırlatması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR