İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Bu vatan bölünmez, bu böyle biline…

Bu vatan bölünmez, bu böyle biline…

Terörün bu denli başrolde olduğu ve düzenledikleri kahpece saldırılarla ciğerimizi dağlamaya devam ettiği günlerde herhangi bir konuda köşe yazısı yazmak gerçekten oldukça zor. Bu hafta itibariyle dünyanın diğer ülkelerine de yayılan bu hastalık can yakmaya devam ettiği müddetçe de hiç birimizin bu alanda tek söz dahi söylemeyi istemeyeceğine eminim.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’un kalbi olarak nitelendirebileceğimiz İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba eyleminin gölgesinde oynandı tüm karşılaşmalar hatta biri de oynanamadı bile. Maç öncesi Çanakkale’de yitirdiğimiz binlerce şehidimiz ve bombalı saldırılarda kaybettiğimiz insanlarımız için yapılan saygı duruşu esnasında tribünlerin kıpkırmızı olması tüylerimizi diken diken etti. Dünya üzerinde hiçbir ülke yoktur ki, birlik halinde hareket eden bir Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkabilsin, devirebilsin. Biz Türkler bu vatanı çocuk yaşta cepheye giderek bedenlerini siper eden Atalarımızın ya da Seyit Onbaşı gibi 300 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak namluya süren ve düşman gemisini batıran müstesna insanların torunuyuz. Bu tür oyunlara birçok kez başvurdunuz ama bu vatanı yıkamadınız, yıkamayacaksınız da. Allah’ım hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın ruhunu şad eylesin, mekanları cennet olsun inşallah.

Ligin zirvesini ilgilendiren mücadelelerinden biri olan Konyaspor-Başakşehirspor karşılaşmasına adeta golle başlayan Konyaspor’umuz, ilk yarıda skoru arttırabilecek pozisyonları da buldu. Aykut Kocaman’ın oturan takım savunmasına ek olarak takıma kazandırmak istediği hızlı hücumları da yapmaya başlayan Konyaspor, bu noktada da tam geliştiği takdirde Avrupa’da rahatlıkla boy gösterebilecek bir takım olacağının sinyallerini veriyor. Son dakikalarda bir anlık gafletine yenik düşen futbolcu kardeşlerimiz, ligi bitirip kepengi indirebilecek bir avantaja sahip olacakken bu sevinci ilerleyen haftalara bıraktı. Arnavutluk Milli Takımı’nın yükselen değerlerinden Sokol Cikalleshi nefis bir voleyle bu yarışın son haftalara kadar sürmesini istedi. 6 puanlık farkın korunması anlamında bence alınan sonuç çok da dert edilecek bir sonuç değil. Bundan sonraki haftalarda biraz daha dikkatli bir futbol ortaya koyarak bu puan farkını korumamız gerekiyor. Açık konuşmak gerekirse ben hafta sonu oynanan karşılaşmada bu ligi 3. sırada bitirecek takımın Konyaspor’umuz olacağını net olarak gördüm. Büyük bir mucize yaşanmaz ya da biz kendi topuğumuza sıkmazsak, Avrupa Ligi kuralarına temsilci göndermemiz kesin gibi duruyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR