Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

BURSA’NIN ELİ GÜÇLENMİŞ; PEKİ YA KONYA’MIN?

BURSA’NIN ELİ GÜÇLENMİŞ; PEKİ YA KONYA’MIN?

Efendim, Mahalli Seçimleri herkes kendisi açısından yorumlamakta. Bursa Olay Gazetesi yazarlarından Sn. İhsan Aydın da Bursa açısından bir yorum yapmış. Önce yorumu özetleyeyim hoşgörünüzle, sonra Konya’m açısından bakmak istiyorum seçim sonuçlarına.

Bursa’nın Ankara’da yıllardır lobisinin olmamasından, merkezi bütçeden yeterli pay alamamasından yakınıyor Sn. yazar. Bunu yerel siyasetin merkezi hükümet üzerinde baskı oluşturamamasına bağlıyor. 31 Mart yerel seçiminde Bursa’nın tercihlerinin büyük bir fırsat yarattığını düşünüyor. Sn. Aydın’a göre Bursa AK Parti hükümetinin kazandığı en büyük kent ve artık AK Parti nezdinde de değerini artırmış.

Yoruma yazarın kaleminden devam ediyorum;

“Artık Bursa’nın Ankara’dan isteyip koparamayacağı hiçbir şey olamaz.”  “...raylı sistem yatırımları, aktif kullanılmayan havaalanının tüm destinasyonlara açılması. Hızlı tren başta kent içi metro yatırımları. İlçe yollarından dağ bölgesinin viyadük ve tünellerine ilin Ankara eli bekleyen tüm yatırımlarına kadar hiçbir şeye yan çizecek durumda değiller… Bakanlıklar Bursa için devreye girmeli. Kaynak aktarımları yapılmalı. Koltuğa oturan başkanlara 31 Mart sonuçlarına bakılarak mükafat verilmeli. Yeni seçilen başkanlar borçlarla uğraşırken halkın beklentilerine karşılık veremeyebilirler. Bunun faturası da Ak Parti’ye kalır… Aksi durumda AK Parti kaybedeceği kentler arasına Bursa’yı da eklemek zorunda kalabilir. Yerel seçim sonuçları Bursa için ne kadar şans ise iktidar partisi ve Ankara bürokrasisi için de büyük bir imtihandır.”

Merkezi hükümetler elbette ülkenin tamamına hizmet götürmek zorunda ancak verilen oy da hizmet önceliğinde o denli önemli. Sn. Aydın’ın yorumundan sonra seçim sonuçlarını Bursa ve Konya açısından karşılaştırarak devam etmek istiyorum. Önce Bursa sonuçları;

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi Sn. Recep Tayyip Erdoğan % 55.55; Muharrem İnce % 31.47

2019 Mahalli Seçimi Cumhur İttifakı Alinur Aktaş % 49.60; Millet İttifakı Mustafa Bozbey % 46.95

Şimdi Konya sonuçları;

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi Sn. Recep Tayyip Erdoğan % 74.22, Sn. İnce % 13.67

2019 Mahalli seçim Cumhur İttifakı % 70.53, Millet İttifakı % 20.20

Açıkça görüleceği üzere seçmenimiz görevini yapmış. Bursa seçimden önce Ankara’ya taşıdı projelerini. Bursaspor alt yapı tesisleri için Futbol Federasyonu yetkilileriyle de görüştü. Bakanlıklara sorunlarının dosyasını, projelerini de sundu, hatta bir Millet Bahçesi projesinin yapım sözünü de aldı bildiğim kadarıyla. Şimdi hizmet alma yarışında öne geçmek için kendi deyişleriyle fırsatı kullanmaya çalışacaklardır haklı olarak. Konya’mdan endişeliyim. Biz kaderciyiz, daha çok “beklemeye razıyım, umudum olsun yeter” modundayız. Konya- Akseki-Manavgat yolunu neredeyse on yıl beklemedik mi?

Ben kentimin yöneticilerine, değerli vekillerimize seslenmek istiyorum; olaya Bursa mantığıyla bakmak doğru, madem ki seçmenimiz görevini yaptı, şimdi hizmet alma yarışında öne geçmek zamanı. Yetkililerimiz tarihe ya görevlerini yapan kişiler olarak geçecek ya da böyle gelmiş böyle gidecek. Ben güzel şeyler dilemek istiyorum. Sevgi ve saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR