Ayşenaz Çimen

Ayşenaz Çimen

ÇEVRE TERÖRÜNE SON VERİN

ÇEVRE TERÖRÜNE SON VERİN

Anadolu’nun cennetten kopma bir vadi olduğunu hala anlayabilmiş değiliz…

Su kaynaklarından tutun da yaylalarına değin baktıkça bakası geliyor insanın.

Değerini biliyor muyuz peki bu inci tanesinin?

Gözümüz gibi bakıyor muyuz her bir zerresine?

*

Bayram tatilinde ailemle Salda Gölü’ne ufak bir gezi yaptık. Tabi yolumuzun üzerinde olan Eğirdir Gölü, Kovada Gölü, Burdur Gölü vb. doğal güzelliklerin bulunduğu her yerde konakladık.

Güzelliklerine diyecek sözüm yok fakat ben gördüğüm olumsuzlukları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Salda Gölü’ne “Millet Bahçesi” yapılacak deniliyor. Öncelikle bu fikre soğuk bakmayın derim. Sit alanlarının korunması şartıyla etrafında ciddi bir düzenlemeye ihtiyacı var Salda’ nın. Yoksa Maldivler güzelliğinin ömrü kısa olabilir. Konaklayacak yerler yok, duşa kabinleri ve lavaboları yetersiz, yollarının düzeltilmesi gerek ve giriş ücretlerinin daha makul bir hale getirilmesi şart.  Mesela Maldivlere girmek için otomobil başı alınan ücret 10 TL. Milletin önce bir ayağı alıştırılmalı, tanınırlığı tam anlamıyla sağlanmalı daha sonra 5 TL gibi daha makul bir ücret belirlenebilir. Fakat daha bismillah demeden 10 TL ile başlamak da ne bileyim iyi niyeti suiistimal etmek gibi bir şey.

Eğirdir Gölü’ne gelirsek; etrafındaki lokantaların, çay bahçelerinin hizmet anlayışı çok kötü. Mesele Yörük Tepesi diye bir yer var Eğirdir’de, gözlemeleri mükemmel, manzarası enfes fakat hizmet kalitesi çok düşük. Birer gözleme daha sipariş verdik, hamur bitmiş abi ya diyorlar. Halbuki çok işlek bir yer, fazladan hamur karılması zor olmaması gerek? Gölün temizliğine biraz daha önem verilebilir.

Eleştirilerimizi umarım dikkate alırsınız, yoksa güzelim yerlere yazık oluyor böylelikle.

*

Kovada Gölü’ne gelirsek; resmen cennetten bir vadi. Anlatamam yani görmeniz gerek. Tam Eğirdir/ISPARTA çıkışında sağa sapan bir yola dalıp,  yaylalara uzanan mükemmel bir yolculuk yapabilirsiniz. Gözleriniz şenleniyor, ruhunuz dinleniyor. Fakat Kovada Gölü’nün seyirlik iskelesine gitmek için, parkurlarda yürümek için otomobil başına 18 TL vermeniz gerekiyor. Yahu 18 TL nedir? El insaf ya. Bu yüzden gelen giden çok fazla kimse yok. Yap kardeşim daha makul bir ücret, cennet vatanın güzelliklerinden herkes faydalansın. Hadi 18 TL alıyorsun tamam bakımı, temizliği güzel olsa amenna!

O da yok!

Yapmayın, etmeyin, eylemeyin.

Çevre terörüne sebep oluyorsunuz, farkında değilsiniz.

*

Bu durumdan bölgede yaşayan vatandaş da şikayetçi.

Mesela Kovada Gölü’nün dönüşünde Kırıntı Köyü’ne girmeden yol kenarında meyve sebze satan Mustafa Ağabey’e denk geldik. Misafirperverliği ile bize kavun kesti, semaver çay ikram etti hala tadı damağımda sağ olsun.

Yazık günah, ellerimizle bakıp büyüttüğümüz yerler rantçıların elinde yitip gitti diye veryansın ediyor.

Haklı.

Resmen; kampçılara, turculara peşkeş çekilen yerler olmuş cennet vatanımın inci köşeleri!

Yahu özellikle biz Yörükler doğanın güzelliğini, kendi güzelliğimizden daha çok düşünürken ne oldu da yaylalarımıza, köylerimize, vadilerimize dadanan bu çevre teröristlerine dur demez olduk?

Yazık yazık. Buradan Eğirdir Belediyesi’ne, Burdur Belediyesi’ne sesleniyorum:

Çevre terörüne artık dur deyin.

Bu vatanın bütün güzellikleri hepimizin.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Ayşenaz Çimen Arşivi
SON YAZILAR