Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek"- "Söz veriyorum Ortadoğu batağından Türkiye'yi kurtaracağım. Gençlerimize iş alanı yaratacağız, iş garantili eğitim vereceğiz"- "Ben yetkiyi sarayd

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde yağmur altında parti otobüsünün üzerinde yaptığı konuşmada, bütün amacının çiftçinin ektiğinin karşılığını alması, her evde mutluluk, huzur olması, tencerelerin kaynaması olduğunu söyledi.

Bu güzel ülkede hep birlikte kardeşçe yaşanabilmesi için çaba gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, tam gün eğitim getireceğini ve çocukların sabah okula gidip akşam eve geleceğini, beslenme çantası olmayacağını, öğretmenleriyle yemeklerini hiçbir bedel ödemeden okulda yiyebileceklerini ifade etti.

Çocukların okullarına huzur içinde gidip huzur içinde geleceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Allah'ın izniyle yoksulluğu bu güzel topraklarda tarihe gömeceğim. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek. 7 Haziran öncesi ben bunları söylediğimde koro halinde bağırıyorlardı 'kaynağı nereden bulacaksın?' diye. Allah büyük ya 1 Kasım'dan önce seçim bildirgelerini hazırlamışlar. Bizim seçim bildirgemizi kopyalamışlar. Demek ki neymiş, kaynak varmış, en iyi kadrolar CHP'deymiş, Türkiye'yi en iyi CHP yönetirmiş, CHP'liler kul hakkı yemezlermiş."

Ülkede barış ve huzuru getireceğini, kardeş kavgasını bitireceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, dış politikada yanlış yapıldığını ve bugün Türkiye'de 2 milyon 225 bin Suriyeli olduğunu söyledi.

"Sanki bizim çocuklarımız iş buldu, onlara iş bulmaya çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum Ortadoğu batağından Türkiye'yi kurtaracağım. Gençlerimize iş alanı yaratacağız, iş garantili eğitim vereceğiz. Bunların tamamını CHP iktidarında yapacağız. Bunları yapmamı istiyorsanız yetki vereceksiniz" diye konuştu.

- "Yetkiyi halktan istiyorum"

Gençleri bu ülkenin umudu olarak gördüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, gençlerin önündeki bütün engelleri, yasakları kaldıracağını çünkü ülkenin gençlerine ve gençliğine güvendiğini belirtti.

Çiftçinin ürününün karşılığını alamadığını, borç batağında ve perişan halde olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sözüm söz çiftçiyi borç batağından kurtaracağım. Çiftçi üretecek ki milletin karnı doysun. Ürününüzün karşılığını almanız için her türlü imkanı sağlayacağım. Size inanıyor, güveniyor, sizin için çalışıyorum. Benim köşeyi dönme gibi bir hastalığım yok. Kul hakkı yemedik, Allah nasip etmesin. Her şeyi her ortamda size doğru söyleyeceğim. Neden hangi gerekçeyle yeniden sandığa gidiyoruz. Millet 400 vekili vermedi, neden milletin iradesini başının üstünde taşımıyorsun. Ben milletin iradesine saygılıyım, başımın üstünde taşıyorum, sizden sadece yetki istiyorum. Ben yetkiyi saraydan değil, milletten istiyorum. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır bunu sakın unutmayın."

Kılıçdaroğlu'na, konuşmasının ardından bir çuval patates hediye edildi. Patates çuvalını havaya kaldıran Kılıçdaroğlu, çuvalı öperek çiftçilere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu daha sonra barış güvercini uçurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.