İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Ciğerimiz Yanıyor…

Ciğerimiz Yanıyor…

 

 

Şu zamanda spor yazmak o takım bunu transfer etmiş bu takım şöyle oyuncu almış demek ne kadar doğru inanın bilmiyorum. Yaklaşık bir haftadır ülke genelinde çıkan orman yangınları yüzünden güzel ülkemizin ormanları bir bir yok olmaktadır. Umarım bir an önce müdahale altına alınır ve bu kötü günlerden millet olarak kurtuluruz.

İster terör diyelim isterseniz küresel ısınmadan kaynaklı diyelim bu ormanlar sadece bizim değil her türlü canlının mal varlığıdır. Lakin ortada düşündürücü olaylarda vardır. Bu orman yangınlarının bir anda farklı noktalarda başlaması da kafaları karıştırmaktadır.Bunun için ormanlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Akdeniz bölgesinde çalışan bütün vatandaşlarımıza Allah güç kuvvet versin. Devletimize de zeval vermesin.

Orman yangınları geçen yıllara göre bu sene daha fazla çıkmış durumda. Hatta geçen sene yanan orman alanlarımızı bu sene şu bir hafta içinde kaybetmişiz. Bundan dolayı artık bu yangınlara bir önem verip tedbirini almak zorundayız. Çünkü bu sadece güzelim ülkemizde değil bütün dünyada ısınmadan ve aşırı nemden dolayı yangınların daha fazla olacağını yetkililer açıklamakta.

Yanan ormanların geri dönüşümü insan ömrü yaklaşık yetmiş seksen aralığı düşünürsek ormanlarımızın tekrar olması için ortalama insan yaşından daha uzun sürdüğünü biliyoruz. Bunun için daha dikkatli olmalıyız.

Eğer ormanlarımız gerçekten terör gruplarının yaktığını var sayarsak insan öldürmeyle eş değer tutmamız lazım ve en ağır cezadan hüküm giymesini isteriz.

Bir de sosyal medyada milleti provokasyona davet eden kesimler var. Yok yanan ormanların yerine betonlaşma olacak yok turizm adına yapılıyor diye ortalığı karıştıran gruplar mevcut. Şunu unutmayalım ki 1932 yılından beri alınan bir karar mevcut. Bu karara göre orman vasfını taşıyan hiçbir yer betonlaşamaz ve hatta turizm’e açılamaz. Bunun bilindiğine rağmen hala kara propaganda yapan kişilere karşı Emniyet Genel Müdürlüğü inceleme başlattı. Umarım bu kişiler tespit edilir ve yargı karşısına çıkarılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR