DAEŞ'le mücadele

DAEŞ'le mücadele
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik:- "Türkiye, DAEŞ'i ulusal güvenliğe direkt tehdit olarak görüyor. Bu örgütle etkili mücadele için uluslararası işbirliği anahtar önemde"- "Rusya, DAEŞ konusunda Türkiye'ye yönelttiği suçlamalarla uluslararası kamuoyun

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Türkiye'nin DAEŞ'i ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğünü ve bu örgütle mücadele için tüm önlemleri aldığını söyledi.

Çevik, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen "Uluslararası Barış ve Güvenliğe Yönelik Terör Tehdidi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin DAEŞ ve PKK/YPG terörüyle mücadele ettiğini ifade ederek, Ankara ve İstanbul'daki son saldırılarda 184 masum insanın hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin de yaralandığını hatırlattı.

Terörle uluslararası dayanışma ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Çevik, "Türkiye, DAEŞ'i ulusal güvenliğe direkt tehdit olarak görüyor. Bu örgütle etkili mücadele için uluslararası işbirliği anahtar önemde. DAEŞ'e yabancı terörist savaşçıların ulaşmasının önlenmesi bireysel ve kolektif çabalarımızın vazgeçilmez bir parçası." dedi.

- "Türkiye DAEŞ tehdidinin ön cephesinde bulunuyor"

Bu kapsamda Türkiye'nin aldığı önlemler ve sınır dışı ettiği kişilere ilişkin bilgileri paylaşan Çevik, Türkiye'nin önem verdiği diğer bir konunun da DAEŞ'in finansal kaynaklarının kesilmesi olduğunu bildirdi.

Çevik, DAEŞ'in petrol ve tarihi eser kaçakçılığından gelir elde etmesinin önlenmesi için Türkiye'nin önlemlerini artırdığını dile getirerek, bu konudaki bilgileri Türkiye'nin BMGK'nın ilgili komitesiyle düzenli paylaştığını ifade etti.

"Türkiye DAEŞ tehdidinin ön cephesinde bulunuyor ve mücadele için tüm gayreti sarf ediyor." diye konuşan Çevik, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığının sorgulanmasının üzücü olduğunu vurguladı.

Çevik, Rus temsilcisinin BMGK'da öne sürdüğü bu yöndeki ithamları reddettiklerini kaydederek, "Rusya, DAEŞ konusunda Türkiye'ye yönelttiği suçlamalarla uluslararası kamuoyunun dikkatini, bu ülkenin Suriye'deki hava operasyonları neticesinde yaşanan yıkım ve sivil kayıplardan uzaklaştırmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

Çevik, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'in finansmanını sağlayan kişi ve firmalarla ilişkisi bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.