DAKİKADA 750 BİN TL FAİZ ÖDÜYORUZ

DAKİKADA 750 BİN TL FAİZ ÖDÜYORUZ
Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa; “2019 yılında hükümet 100 milyar TL, hane halkı, bankalar ve büyük şirketler ise 120 milyar TL, yani 220 milyar TL faiz ödemiş. Faize dakikada 750 bin TL para gönderdik.” dedi.

Saadet Partisi Merkez İlçeler Ocak Ayı Divan Toplantısı, Konya İl Teşkilatı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, İl Başkan Yardımcıları İsmail Aydilek ve Yavuz Aydın, Merkez İlçe Başkanları, İlçe Yönetimleri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

İŞSİZLİK %14’E ULAŞTI!

Tel Abyad/Ayn Suluk’ta bombalı araç saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyerek, toplantının açılış konuşmasına başlayan Karatay İlçe Başkanı Ali Genç; “Hepinizin de yakından takip ettiği gibi hem ülkemizde hem de coğrafyamızda sıkıntılar büyük, gün geçmiyor ki yeni bir sıkıntı ile yeni bir sorun ile karşı karşıya kalmayalım. Etrafımızdaki ateş çemberi gittikçe daralıyor. Bir taraftan Ortadoğu’daki sorunlar bizi sıkıntıya sokarken diğer taraftan da ülkemizdeki iç sorunlar içinden çıkılamaz bir hal almaya doğru hızla gidiyor. Ülkemizin başlıca sorunlarından bir tanesi ekonominin her geçen gün kötüye gitmesi, dolayısıyla işlerin bozulması ve bunun neticesinde artan işsizlik rakamlarının %14 gibi ürkütücü rakamlara ulaşması ve okulları bitiren gençlerimizin de işsiz kalarak genç işsiz sayımızın da her geçen gün çığ gibi büyümesi en büyük sorunlarımızdan sadece bir tanesidir. Diğer taraftan eğitimdeki sıkıntılarımız da had safhada, orada da büyük ümitlerle işe başlayan son Milli Eğitim Bakanımız da kayda değer bir iyileştirme yapamadı. Eğitimdeki başarımız maalesef dünya sıralamasında son sıralarda yer almakta her geçen yıl da daha da kötüye gitmektedir. Eğitimimiz yapboz tahtasına dönmektedir. Aynı iktidar 18 yıldan beri ülkeyi yönetirken bu kadar bakan değişikliği bu kadar sistem değişikliği yapılması diğer konularda olduğu gibi eğitim konusunda da bir hazırlıklarının, bir projelerinin olmadığını göstermektedir. Fulbright Eğitim Komisyonu gibi kökü dışarıda olan komisyonların müfredatımızı belirlediği eğitim sisteminden de aslında daha fazlası beklenemez.” dedi.

BOŞANMA ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

AA’nın bir infografiğini göstererek “Bir başka sorun ise ahlaki dejenerasyon.” diyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ahlaki tahribat her geçen gün bünyemizi kemirmekte, toplumun temel taşı dediğimiz aile kurumu çatırdamaktadır. Her geçen yıl boşanmalar artmakta ve evlilikler azalmaktadır. Elbette bunun birçok nedeni var. Bu nedenlerden bazıları; ekonomik nedenlerden, sıkıntılardan kaynaklanan ayrılıklar olduğu gibi, aile içi cinsel taciz, hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, taciz, aldatma, madde bağımlılığı, çocuk olmaması, ailedeki çocuklara karşı kötü muamele, kumar, içki, evin ekonomik olarak geçimini sağlayamama, terk etme/edilme, eşlerin ailelerine karşı saygısız davranması, dayak/kötü muamele, sorumsuz ve ilgisiz davranma ve eşin ailesinin aile içi ilişkilere karışması gibi bir çok örnek daha gösterilebilir. Tabi burada Televizyon ve TV’lerdeki aile yapımıza uygun olmayan film ve diziler, çok masum görünen yarışma programları, çocuklarımızın izlediği çizgi filmler, internet ve dolasıyla sosyal medyanın yapmış olduğu tahribat asla yabana atılacak boyutta değildir.  Sayın yöneticilerimiz bir taraftan bu ailemizi bozan, gençlerimize ahlaksızlığı teşvik eden, toplumun temelini sarsan bu ahlaksız dizilerden şikâyetçi diğer taraftan ellerinde imkân olmasına rağmen bir şey yapmamaları manidardır. Bu tür yayınlar ile toplumumuz yavaş yavaş uyuşturulmakta bu tür ahlaksızlıklara alıştırılmaktadır.”

DERDİMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, YARALARA PARMAK BASMAK!

“Biz Muhalefet olarak toplumun içerisinde bulunduğu sıkıntıları dile getirmekle mükellefiz” diyen Genç; “Ama bakıyoruz ki iktidar da sıkıntıları dile getiriyor, o da durumdan bizim gibi şikâyetçi ama daha ötesi maalesef yok. Derdimiz Saadet Partisi olarak bağcıyı dövmek değil, derdimiz iktidar ne yaparsa yapsın eleştirmek hiç değil, bizim derdimiz ülkemizin kanayan yaralarına parmak basmaktır. Sorunların bir an önce çözülüp milletimizin Ahlaki ve Manevi değerlerine bağlı kalmasını, her geçen gün kötüye giden evlilik müessesini yeniden ihya edilmesini, toplumun temel taşı aile kurumunun bir an önce kurtulmasını sağlamaktır. İktidar, ağlama, sızlanma, şikâyet makamı değildir. Bilakis icra, uygulama, yapma, sorun çözme makamıdır. Dertlerimiz sadece bunlar mı ekonomiden dış politikaya tarım ve hayvancılıktan trafik sorununa şehirlerdeki betonlaşmadan hava kirliliğine varıncaya kadar çeşit çeşit sorunlarımız var. Sorunların en kısa zamanda çözüldüğü bir Türkiye’yi temenni ediyoruz.

BİR AVUÇ İNSANA 100 MİLYAR TL, 5 MİLYON İNSANA 250 MİLYAR TL!

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa ise; “Ülkemiz son derece sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Ekonomik ve sosyal birçok sıkıntı olmak üzere gündemimizi meşgul edecek birçok durum ile karşılaşıyoruz. Ancak şükürler olsun ki Millî Görüş Hareketi içerisinde olmanın huzuru ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birçok sıkıntıya rağmen, bu ülkede Millî Görüş, memleketimize en hayırlı hizmetleri yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Ancak bugün baktığımız zaman, son dönemde bir vatandaşın refah seviyesinde kendi geçimini sağlamak için gördükleri bedel 2300 TL. Allah Aşkına bu, milletimize reva mıdır? Bunun içindir ki Millî Görüş partileri, vatandaşa, içinde bulunduğu dönemin en iyi şartlarını, imkanlarını sunmuştur. Millî Görüş, yani bizler belediyeyi teslim ettiğimizde su 0,50 TL, ekmek ise 0,30 TL iken, bırakın faizi tek kuruş borç bile bırakmadık. Ama bugün ki iktidar 123,7 milyar TL açığın dışında sadece hükümetin bütçesinden 2019’da 100 milyar TL faiz ödedi.  Bu faizin kime ödendiği ise açıklanmıyor. Resmi rakamlara göre bir avuç kişiye 100 milyar TL faiz ödenirken, 5 milyon kişiye 250 milyar TL bütçe ayrılıyor. Peki 100 milyar TL ile ne yapılabilir. 250 bin TL’den 400 bin adet ev alınabiliyor. Bu sadece hükümetin ödediği faizin miktarı. Hane halkı borcuna baktığımız zaman bu arkadaşlar geldiğinde 6 milyar TL iken bugün bu sayı 600 milyar TL, bunun faizi de 60 milyar TL, bir bu kadar da bankaların ve büyük şirketlerin faiz borcu var, yani toplam 220 milyar TL. Biz arkadaşlarla daha kolay anlaşılması için hesap ettik, dakikada 750 bin TL faiz ödüyoruz. Milletimiz göz göre göre Ahlak ve Maneviyat düsturundan uzaklaştırılıyor. Baktığımız zaman, Allah-u Teala Müslümanlara en iyi kaynakları vermiş. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin büyük bir bölümü Müslüman ülkelerin topraklarında bulunuyor. Ancak bizim ilerlediğimiz durum ortada, 100 milyar TL faiz ödüyoruz, ondan sonra bu yüzden asgari ücretliye 2 bin 300 TL veriyoruz.” dedi.

FAİZİ KALDIRAN TEK BAŞBAKAN ERBAKAN!

Özkafa, Millî Görüş’ün icraata geçirdiği ekonomi politikası ile ilgili ise; “Eğer ki, 50 yıl önce motor fabrikası kuran Millî Görüş halen daha iktidarda olsaydı bugün Almanya, Japonya gibi birçok gelişmiş ülke bizim arkamızdan geliyordu ancak bunu gören güçler bin bir türlü oyunla iktidarımızı engellediler. Bakınız, yabancı liberal bir gazete, Erbakan hocamız ev hapsindeyken Türkiye üzerinde bir ekonomi araştırması yapıyor. Gazete bu araştırmasını yayınladığındaki manşeti şu şekilde ‘Faizi Kaldıran Tek Başbakan Erbakan’. Gazete haberin devamında ise ‘Havuz Sistemi’ni kurmuş, Denk Bütçe Paketlerini hazırlamış ve faizin dibine kibrit çöpünü vurmuş.’ diyor.” dedi.

17 YILDA 1 TRİLYON 25 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET AÇIĞI VERDİLER!

Toplantıda, TÜİK’ten aldığı bazı verileri de aktaran Özkafa; “TÜİK’in sayfasına geçtiğimizde günlerde bir kez daha baktım. Türkiye Cumhuriyeti’nin birtakım istatistikleri not edilmiş ve sayfaya konmuş. Ben oradan not ettiğim bazı istatistikleri sizlere aktarmak istiyorum; 1973 – 2002 arası 79 senede 250 milyar Dolar dış ticaret açığı vermiş, hatta eski yıllarda dış ticaret fazlası verdiği yıllar olmuş. 17 yıllık AK Parti iktidarında ise 1 trilyon 25 milyar Dolar dış ticaret açığı vermiş. Her şeyi dışardan alan bir ülke konumuna geldiğimizin en büyük ispatlarından biride bu. Bugün makine parçalarını, uçağı, arabayı, buğdayı, nohudu, kırmızı biberi, hatta samanı dahi ithal ediyoruz. Bu borç atarak devam ediyor. Memleketin hiçbir problemi kalıcı olarak halledilemiyor. Hep oyalama, laf cambazlığı, hocamızın tabiriyle horoz dövüşü devam ediyor. Suni gündemlerle milletimiz oyalanıyor. Televizyon programlarında akşama kadar 1000 tane adam asıl problemleri değil suni gündemleri konuşuyor. Bu yönetim hocamızın tabiriyle ‘Kabuk Yönetim’, cevizin kabuğuyla ilgileniyorlar, içindeki ceviziyle değil.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, yaptığı çalışmalarda yüksek başarı gösteren teşkilat mensuplarına Teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.