Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

DEMİRÖREN’İN ARDINDAN… MİLLİ TAKIM SİLBAŞTAN

DEMİRÖREN’İN ARDINDAN… MİLLİ TAKIM SİLBAŞTAN

Yıldırım Demirören futbol federasyonu başkanlığından istifa etti, giderayak milli takım teknik direktörlüğü görevine Şenol Güneş’i getirdi ve milli takım sil baştan yeniden şekillenecek. Demirören’in görev aralığı olan 27.2.2012-2019 sürecinde UEFA sıralamasında yirmi sekizinciliğe, FİFA sıralamasında otuz yedinciliğe geriledik; kulüplerimiz ekonomik açıdan daha kötü seviyedeler. Onca turnuva arasında sadece 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine gidebildik, onda da gruptan çıkamadık. UEFA Uluslar B Ligi’nden küme düştük. Konyaspor bu dönemde kazandığı süper kupa ardından tarihinin en ağır ve emsalsiz cezasına çarptırıldı.

Milli takımlar düzeyinde başarı planlı adımlar ve istikrar ile geliyor. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ülkemizde Fenerbahçe ve Adanaspor teknik direktörlüğünde beğenmediğimiz Löw, Klinsman’ın yardımcılığı sonrası devraldığı Almanya ile; Beşiktaş’ta işine son verilen Del Bosque Aragones’in yardımcılığı sonrası devraldığı İspanya ile başarıdan başarıya koştu. 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde İzlanda Teknik Direktörü Lars Lagerback’in yardımcısı olan Heimer Hallgrimsson İzlanda’yı 2018 Dünya Kupası finallerine teknik direktör olarak taşıdı. Biz bu sürekliliği ilk ve son kez 1990-93 Sepp Piontek sonrası milli takımı Fatih Terim’e emanet ederek yaşadık. Sonrasında Mustafa Denizli (1996-2000),Şenol Güneş (2000-2004), Ersun Yanal (2004-2005), Fatih Terim (2005-2009), Oğuz Çetin (2010), Guus Hiddink (2010-2011), Abdullah Avcı (2011-13), Fatih Terim (2013-17), Lucescu (2017-18) dönemlerinde böyle bir süreklilik kurmadık. Hocalarımız paraları hatta tazminatları alıp gittiler. Her seferinde sıfırdan başladık, giden zaman ve para oldu. Sondan başlayalım, Lucescu’nun yardımcısı Tayfur Havutçu’yu A milli takım teknik direktörü olarak düşünemedik bile, belki Şenol Güneş yardımcısı olarak seçer.

Kendi çocuklarımıza güvenmeli, onları daha önemli görevlere hazırlamalıyız. Yıllar içinde A milli takımda antrenör olarak görev alanlar arasında Tayfun Korkut, Okan Buruk, Vedat İnceefe, Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Oğuz Çetin, Şenol Ustaömer, Mehmet Özdilek gibi isimler var ama yardımcılıktan öteye gidemediler. Milli takım görevi en yüce görevdir ancak milli takım antrenörlerimiz aldıkları ilk süper lig teknik direktörlük teklifinde hemen ayrılmayı tercih ettiler geçmişte. Abdullah Ercan 2011 yılında U19 teknik adamlığından Gaziantepspor’un; 2013 yılında Tolunay Kafkas milli takım altyapı koordinatörlüğünden Trabzonspor’un başına geçtiler.

Futbol federasyonu başkanının milli takımı ve futbolumuzu günü birlik kararlarla değil, kalıcı ve iyi yapılmış planlarla yönetmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR