İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Deplasmanda alınan puan; candır…

Deplasmanda alınan puan; candır…

Ligi parsel parsel oynamaya ve buna göre sonuç almaya devam eden Konyaspor, 3 maçlık kötü gidişini geçen hafta Eskişehir karşılaşmasında aldığı galibiyetle sonlandırmıştı. Bu hafta da özellikle hücum hattında etkili silahları olan Ç.Rizespor deplasmanında oyunun büyük bir bölümüne hükmederek oynayarak 1 puanı aldı ve istikrarlı yürüyüşünü sürdürdü.

Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında takım kaptanımız Ali Çamdalı ile Nalçacılılar Grubu ve Maraton tribünleri arasında yaşanan gerilim hafta içi Ali Çamdalı’nın dernek başkanı İbrahim Apalı’yı arayıp özür dilemesiyle tatlıya bağlandı. Ligde başarılı bir durumda olan ve hemen hemen her hafta üstüne koyarak ilerleyen Konyaspor’un bu tip olaylarla vakit kaybetmemesi ve herkesin sorumlu olduğu alana konsantre olması gerekiyor diye düşünüyorum. Maraton tribününde bulunan taraftarlarımızın da biraz daha sabırlı olmaları gerekiyor. Erken verilebilecek tepkiler küçücük olayları büyüterek içinden çıkılması zor bir soruna dönüştürüyor.

Ç.Rizespor karşılaşmasının ilk yarısında topu rakibe hiç vermeyen ve rakip sahada yaptığı kısa paslarla tribünlerdeki Rize taraftarını da çılgına çeviren bir Konyaspor vardı sahada. Oyunun 3. bölgesinde aktif olamamamız nedeniyle pozisyon bulamadık belki ama topa sahip olduğunda uzun toplarla hızlı çıkabilen ev sahibi ekibi de tamamen etkisiz hale getirmiş olduk. Karşılaşmanın ikinci yarısına hücum özellikleri daha net olan ve Sissoko’ya göre çok daha diri olan Halil İbrahim ile ilk hamlesi geldi Aykut Kocaman’ın. Oyun bir anda hareketlendi ve soyunma odasında “ikinci yarıya hızlı başlayalım” talimatını aldığı belli olan ev sahibi ekip oyuncuları çok daha seri oynamaya başladılar. Bu dönem dönem bizim biraz daha hücumu düşünmemiz nedeniyle de oldu. Savunmada Vukoviç’in yapmış olduğu 2 basit hata ile rakibin en etkili silahı Kweuke kalecimiz Serkan ile karşı karşıya kaldı ancak Serkan bu pozisyonlarda gol izni vermeyerek belki de alınan 1 puanın en büyük mimarı oldu. Son 20 dakika yine topa sahip olarak tempoyu yavaşlatan Konyaspor, rakibin önde baskı yapmaya ve savunma hattını orta alana yaklaştırmasıyla birlikte tamamen uzun top oynamaya başladı. İki takımda da son anlarda 1 puanı koruma düşüncesi ağır basınca karşılaşma da başladığı gibi neticelendi.

Konyaspor’un genel performansına da değinecek olursak, 13 maçta alınan 20 puanın başarılı bir performans olduğunu görüyoruz. Birkaç karşılaşma hariç takım savunması noktasında yakalanan başarı devre arasında yapılacak takviyelerle hücum zenginliği ile bezenebilirse Konyaspor’un 50 puan ve üzerini alacağını söylemek hiç de zor olmayacaktır. Taraftarımız oynanan kompakt futbolun ve yapılan mücadelenin farkında olsunlar zaten ligin genelinde bu oyun istikrarını sağladığınızda başarılı sonuçlar kendiliğinden gelecektir.

                

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR