Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Dev kartallar alkışı hakediyor

Dev kartallar alkışı hakediyor

Basketbolda son derece zorlu bir deplasmana çıkan Konyaspor, güçlü rakibi Efes'e 88-83 mağlup oldu ama müthiş dirençli oyunu ve özellikle hücumda sergilediği olağanüstü performans ile yenilse de tarafsız basketbolsever gözlerde alkışın fazlasını hakeden taraf oldu.

Hücumda yay gerisinden olağanüstü performans sergileyen Konyaspor aynı başarıyı savunmada gösteremeyip, üstüne bir de çabuk yorulan bazı isimler nedeniyle 2. periyodu geride tamamlamanın cezasını maç sonucunda gördü ne yazık ki bu periyot üzücü oluyordu.

Özellikle ilk periyotda olağanüstü hırslı başlayan basketçilerimiz üst üste buldukları 3'lüklerle oyuna hakim olurlarken bu periyodu 28-23 önde tamamlamayı başardılar. Bu başarı 2. periyotta savunmada yapılan basit hatalar nedeniyle tersine dönerken devre 45-39 Efes üstünlüğü ile sona erdi.

3. periyotta tıpkı maç başında olduğu gibi yine olağanüstü hücum başarısı sergilendi 20 sayı yense de 23 sayı atıldı ancak son periyotta hücumdaki başarı savunmada gösterilemeyince bu periyotta 23-21 Efes üstünlüğü oldu ve maç 88-83 sona erdi belki ama antrenmanda sakatlanarak kadroya alınmayan Perez ve Nikolov'un yokluğunda özellikle 23 sayı atmayı başaran Rasheed Sulaimon ile Roko Badzim ve Morgan takımı sırtlamaya çalışıp öne çıkan isimler oldular.

Müthiş şavaşıldı, harika hücumlar sergilendi ne yazık ki o 2. periyotta yorulan isimlerle oynamak maçın skorunu belirleyen en önemli faktör oldu bana göre..

BİR ALKIŞ DA 1922'YE

3. Lig 1. grupta mücadele eden 1922 Konyaspor deplasmanda Elazığspor'u üstelik geriye düştüğü maçta yenmeyi başardı.

Henüz maçın 9. dakikasında mağlup duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1 ayrılmayı başararak üstüste 2. galibiyetini alan yavru kartallar puanını 16'ya çıkarıp alkışı hakettiler..

Çarşamba günü Konya'da Nevşehir Belediyespor'u konuk edecek olan 1922 Konyaspor'dan başarısını sürdürmesi beklenirken, gelecek vaadeden isimlerin sergileyecekleri performans, bu sezon ilk kez üstüste iki galibiyet alan pilot takımın belki de 3. galibiyetini almasını sağlayacak olması açısından da önem arzediyor.

Başarılar yavru kartallar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR