Uğur Özteke

Uğur Özteke

DEVLET BAHÇELİ VE MHP KONYA

DEVLET BAHÇELİ VE MHP KONYA

Mübarek günde hele hele sıcak ve güneşli bir hafta sonunda kimseleri üzmeyeceğiz inşallah. Biraz havadan biraz sudan derken, bugün gayet sakin bir şekilde sizlerle birlikte olacağız.

Yazımızın ana konusuna girmeden önce hafta başından dahası ta Konyaspor maçından kalan acı ama gerçek bir durumu bizlere ileten okurumuzun, unutmadığımız sadece zamana yayarak ortalığın dinginleşmesini beklediğimiz bir konusu ile bugünkü yazımıza başlamak istiyoruz.

Şu karelere bakar mısınız?

foto-1-440.jpgfoto-2-378.jpg

Bu fotoğrafları bize çekip gönderen aklı başında, yaşını başını almış, üst düzey bir eğitimci aynı zamanda şehir ve Konyaspor sevdalısı hocamızdı. Malum Göztepe maçının oynandığı ve oynanacağı saatte hocamızın tanımlaması ile “sicim gibi” yağmur vardı.

Binlerce insan o şiddetli yağmur altında maça herhalde güneş gözlükleri ve güneş şapkaları ile ellerini kollarını sallaya sallaya gitmeyeceklerdi. Çünkü maça 40 bin kişiden kaç on bin kişi arabası ile gidiyordu ki. İnsanlar toplu taşıma araçları ile yağmur altında çoluk çocuk indi bindiler yaparak yeşil-beyaz aşkına koşuyorlardı.

Kapıya kadar her şey güzeldi.

Ama kapıdan içeriye şemsiyeniz ile girmeniz yasaktı.

Akıllı uslu insanların 3-5 liralık şemsiyeler ile gelmeyeceklerini evlerinden getirdikleri belki de baba yadigârı şemsiyeler kapıda işte tam o noktada polislerimizin “güvenlik” gerekçesi ile oracığa yani çöpe gidiyordu.

Hocamız o anda bu duruma isyan ediyordu.

Ama hocamız unutuyordu ki pencereden baktığımız zaman hava günlük güneşlik gibi görünse de biz KHK’larla yönetiliyoruz.   

O zaman şimdi biz ne diyeceğiz?

“Polis güvenlik gerekçesi ile babanızdan kalan antika şemsiyeyi de almaz. İsterseniz gerisin geri geri dönün. İki araç değiştirin indi bindi yapın ve maçı televizyondan izleyin. İsterseniz de izlemeyin. Önce güvenlik.”…

Hocam…

Sen bizi anlıyorsun.

Polislerimiz de, büyüklerimiz de, yöneticilerimiz de anlıyor da kimsenin kılını kıpırdatacak hali yok değil mi?

Sizin canınız sağ olsun be hocam.

Siz de o gün yaşadıklarınızdan sonra bize dediğiniz gibi, bir daha iki oğlunuz ile stadyumun kapısından adımını atmayacaksınız.

Konyasporlu yöneticilerimizin de çok umurundaydı ya!!!

Çünkü birileri belli makamların ve sıfatların sahibi olmak için paraşüt ile inerse, o kapılardan nasıl geçildiğinin empatisini yapamaz.

AF YA DA İNDİRİM HABERİ ELİMİZDE PATLADI

Geçtiğimiz hafta içi idi. Dev gibi iri cüsseli bir vatandaş odadan içeri girdi. Selamünaleyküm, Aleykümselam.

Kendisini tanıttı ve direkt konuya girdi.

Oğlu 4 yıla yakın bir süredir cezaevinde imiş. Yanılmıyorsam 15 yıl hüküm giymiş. PUSULA Gazetesinin cezaevinde kader mahkumları tarafından okunduğunu söyleyen abimiz vatan hainleri, bölücüler, iğrenç sapıklar dışında cezaevinde bulunan mahkumların ve yakınları olarak kendilerinin hükümetten af ya da belli bir süre indirim istediklerini uzun uzadıya anlattı.

Peki dedik. Dinlediklerimizin notlarını aldık.

Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin Altay ile de görüştük ve bunu hafta başında birinci sayfadan iyi bir şekilde vermeyi konuştuk.

Ama gel gelelim cumartesi günü Sayın Devlet Bahçeli’nin şok bir af çıkışını yaşadık.

Yani haber elimizde patlamıştı. Başbakan, Cumhurbaşkanı derken son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir durumun asla söz konusu olamayacağını işittik.

Sayın Bahçeli bu konu ile ilgili olarak hafta içinde yine bir iki çıkış yapsa da anlaşılıyor ki böyle bir af ya da indirim söz konusu olmayacak. Biz kapımızı çalan bizden bir şeyler ümit ederek bekleyen abimizin de cezaevinde gazetemizi okuyan, bizleri takip eden kader mahkumlarının da bu durumunu her şeye rağmen yazalım ve vebalinden kurtulalım istedik.

Bugüne kadar beklememizin nedeni ide Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli’nin konu ile ilgili çıkışları arasında pişmiş aşa su katmak istemememizdir, o kadar.         

MHP KONYA HAYIRLI OLSUN

AK Parti ve MHP arasında sonradan da BBP’nin katılımı ile oluşturulan Cumhur İttifakında MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin çıkışları, açıklamaları hatta twitleri bile Türkiye’yi sallıyor. Sayın Bahçeli’nin o anki söylediğini millet üç gün sonra “Acaba şunu mu demek istedi?” diye tartışmaya başlıyor.

Bazılarını gerçekten de MHP’liler ve AK Partililer anlamakta zorlanıyor.

Neyse bunlar bizim işimiz değil.

Tüm bu çerçevede Sayın Bahçeli yine ilk seçim bombasını patlattı ve milletvekili adaylarını açıklatıverdi. Bu son bombada bize düşen de elbette ki işin Konya ayağı idi. MHP’li olun ya da olmayın Konya listesi önceki gün geceden bu yana şehri salladı. Salamaya da devam edecek gibi görünüyor.     

Biz MHP Konya için şimdilik kısa bir değerlendirme yapacak olursak, Sayın Kalaycı’nın liste başı olacağından kimsenin bir kuşkusu yoktu. Gözler özellikle ikinci, üçüncü hatta dördüncü sırada idi. Yani şimdiki duruma göre Esin Kara, Celil Çalış ve Fatih Satılmış’ın bulunduğu yerde idi.

Bu bizim için sürpriz oldu mu?

Esin Hanım’ın dışında Celil Çalış ve Fatih Satılmış kardeşimi çok uzun yıllardan bu yana tanıdığım için bir yerde sürpriz bir yerde de son derece akıllı ve mantıklı buldum.

Tabii Türkiye’de siyaset çok farklı gelişir.

Rüzgar son dakikada nereden eser ise yönümüzü o yana dönüveririz.

Bu yüzden biz de hem bu arkadaşlara hem de Sefa Lök, Yunus Emre Tekinsoy, Yunus Öğütçü, Faruk Sonkaya, Özlem Sarıoğlu, Sedat Göncü, Mustafa Aygün, Salih Akça, Türker Aydoğdu, Aytekin Mart, ve Bilal Yiğit ile Konya’ya ve MHP’ye hayırlı olur inşallah diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir. Sen ağaç değilsin ki..!

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İftar sonrası ATV’lerle Sille yolunda mübarek gün ve gecelere yakışmayacak şekilde sürüşler yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR