Dean Guild

Dean Guild

Düne Dair Gözlemler

Düne Dair Gözlemler

Aslında 9 sayfadan fazla not aldığım için detaylı bir maç analizi yazacaktım.

Bu analizde, 68. dakikaya kadar iyi gittiğimizi ama sonra savunmanın önleyemediği ani atakla gelen bir golle kopup dağıldığımızı söylemeyi düşünmüştüm. Ancak bu, o golden de önceki hataları göz ardı etmek gibi olurdu.

Doğrusu eksiklerimiz çok daha fazla.

Daha önce de dizilişimiz hakkında konuştum. 4-2-3-1 olsun ya da dünkü gibi tipik bir 4-4-2'de oynayalım, bizim asıl sorunumuz dörtlü defansımızın çok yetersiz olması. Sahanın bütününde oynayan takımlar bizi hep zorluyor. Genellikle top, bizim savunmanın arkasında ya da ötesinde oynanıyor, o zaman da savunmanın merkezinden biri çıkıp savunmak zorunda kalıyor ve defansın ortası boş kalıyor.

Savunmamızı öne çıkarıp defans ve orta sahada bizi güçlü kılacak bir sistem istiyorsak, kadro için tercihim 3-5-2'lik bir sistemde oynamaktır. Bu, sahanın bütününde oynamamızı sağlayacak ve bize orta sahayı kazanarak daha fazla oyunu kontrol etme şansı verecektir. Ayrıca defansta 5-4-1'e geçmemiz de mümkün olacak.

Dar olan defansımızı geçen tek bir pasla sık sık dağılıyoruz. Bu sadece dünkü maçta (Göztepe) değil sezon boyunca belirgindi. Birçok kez söylendi ama iyi bir takımın temel taşı iyi bir defanstır. Bu sadece defanstakiler için değil, bir bütün olarak takım için de geçerlidir. Kornerden veya serbest vuruşlardan olsun herkes pozisyonunu bilmeli. Göztepe'nin attığı neredeyse her gol, bizim ataklarımızdan sonra geldi.

Biz gol atana kadar, savunmamızın çok disiplinli iki hattı vardı ve oldukça başa baş giden bir oyun oynanıyordu. Daha sonra bazı oyuncular başına buyruk hareket etmeye ve Göztepe'nin yararlanabileceği boşluklar bırakmaya başladılar.

Ne yazık ki, ikinci yarının perdesi erkenden açıldı ve Göztepe savunmadan gelişigüzel bir pasla geçti. Bu hızlı pas, savunmayı deldi ve şans eseri Göztepe bu parlak şansı değerlendiremedi. İkinci yarı için aldığım notlara bakarken, her zamanki gibi 6 ya da 7’li savunma topu engellemek için mücadele ediyor" yazıyordu. Yani, ikinci yarıda öne geçmek için iyi bir şans yaratmıştık.

Ama aynı zamanda, bizi baskı altına alan şey en çok kendi ataklarımızdı. Bizim ataklarımız hep boşa gitti ve açık veren defansımızla da ani ataklar bizi vurdu. Bu, ikinci yarıda Göztepe'nin attığı iki golün hikâyesiydi. Tabii ki, ikinci yarıdaki sakatlıklar da etkiliydi ama bu bir bahane olarak kullanılamaz, çünkü bildiğimiz gibi modern futbol bir takım oyunu.

Yeni teknik direktörümzün yapacak çok işi var ve bunu yapmak için fazla zamanı yok. Puan almamız gereken önemli maçlarımız var. İlk olarak, defansı sıkılaştırmalıyız, aynı zamanda bu sezon çok zayıf olan set halindeki oyunlarımız üzerinde çok çalışmamız gerekiyor. Neyse ki yeni koçumuzun oyuncularla çalışmak için tam bir haftası var. Çünkü Cumartesi günkü Kayserispor maçı da mutlaka kazanılması gereken bir maç. Her zaman olduğu gibi, taraftarlar gidip takımımızı destekleyecektir.

Biz hep umut ve inançla yola çıkıyoruz. İnşallah Kayseri'de toparlanmaya yönelik adımlar atacağız.

SİZE İNANIYORUZ!

Çeviri: Zeynep Tanrıkulu

Editasyon: Selman Selim Akyüz

https://www.pusulahaber.com.tr/a-look-back-at-yesterday-10576yy.htm

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Dean Guild Arşivi
SON YAZILAR