İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Duraklama Dönemi

Duraklama Dönemi

Sanki Konyaspor duraklama dönemine girmiş gibi bir his var içimde. İlk yarısı oynanan Alanya maçında rakip alana dahi gidemediğimiz gittiğimizde dahi sadece bir topumuz direkten dönmesinden başka bir pozisyonumuz yoktu. Rakip ise Konyaspor’un kendi ceza sahasından çıkmasını engelleyen üçüncü bölgeye top alışverişi yaptırmayan bir nitelikte maça başladı.

İlk yarı daha çok Alanyaspor’un ataklarını izlemiş olduk. Bizde ise diğer maçlara göre kanatları iyi kullanamadığımızdan dolayı Ahmet Hasan’ı topla dahi buluşturamadık. İlk maçlara bakıldığında daha üretken daha çok topa sahip olan Konyaspor son iki maçtır o üretkenliğini kaybetmiş gibi gözüküyor. Bazen bu iki maçta Ahmet Hasan’ın yerine Cikaleshi ile başlasa hocanın daha doğrumu olur diye düşünmüyor değiliz. Kanatları daha çok kullanan Alanyaspor ilk yarı Konyaspor’dan daha üstün bir oyun sergiledi.

İkinci yarıya başlandığında Konyaspor iki oyuncu değişikliği ile başlamış oldu. Hocanın sanki bizi duyarmış gibi Ahmet Hasan’ın yerine Cikaleshi ve Soner Dikmen’in yerine ise Mpoku’yu oyuna aldı. Ama yazımın başında dediğimiz gibi Konyaspor duraklama dönemi girmiş gibi oyunda yokları oynuyordu. Oyuncu değişikliğinden sonra hemen kalemizde gördüğümüz ikinci golde Efencan’ın ofsaytta olması bizim adımıza bir şansdı. Bu dakikalardan sonra oyunu biraz ele alan temsilcimiz rakip savunmanın yapmış olduğu hata ile kendi kalesine gol atarak beraberliği sağlamış oldu. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştırmış olsa dahi sahadan berabere ayrılmış oldu.

Şu bir gerçek ki kanatları iyi kullanamadığımız zaman Konyaspor ileri uçta pek bir varlık gösteremiyor. Orta alandaki o top kayıpları rakibe daha çok güven veriyor. Rakip Konyaspor’dan daha istekli görünse de kendi hatalarından dolayı sahadan beraberlikle ayrıldılar. Konyaspor yenilmezlik serisini sürdürüyor lakin bu beraberliklerle nereye kadar devam edebilir ki. Yine gününde olan kalecimiz Sehic’e dua etmemiz lazım. Sehic olmasa inanın daha farklı sonuç çıkabilirdi sahadan.

Şimdi yine bir milli maç arası var. Bu zaman içinde Konyaspor umarım kendi kimliğine döner ve abonelik olan beraberliklerden kurtulur. Hocanın bu milli maç arasını iyi değerlendirip oyunculara ve kendine nerelerde hata yaptığını düşünme zamanı verir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR