Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ünlütürk:

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ünlütürk:
"Bu aydan itibaren parite etkisinin bittiğini de göz önüne alarak, ihracat rakamlarımızın iyileşeceğini umuyoruz"

İZMİR (AA) - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bu aydan itibaren parite etkisinin bittiğini de göz önüne alarak, ihracat rakamlarımızın iyileşeceğini umuyoruz." dedi.

Ünlütürk, birliğin, 2015 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, 2015'in hem döviz kurları hem ham madde fiyatlarındaki değişkenlikler hem de seçimler nedeniyle sancılı bir yıl olduğunu belirterek, bu olumsuz sürecin ihracat rakamlarını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Seçimlerin ardından piyasaların normalleşeceği beklentisinde olduklarını ancak yılın ilk çeyreğinde bunun gerçekleşmediğini anlatan Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Bu aydan itibaren parite etkisinin bittiğini de göz önüne alarak, ihracat rakamlarımızın iyileşeceğini umuyoruz. Ham madde fiyatları, geçen sene başta iplik sektörü olmak üzere bütün tekstil sektörünü epey zorladı. Özellikle fiyatların geriliyor olması bir bakımdan iyiymiş gibi gözükse de diğer taraftan ciroların sürekli olarak düşmeye devam etmesi, zorlanmamıza yol açtı. Bu sene ise fiyatlar stabil gidiyor, parite etkisi de daha farklı gibi gözüküyor. Önümüzdeki dönemde daha farklı bir değişiklik olmazsa ben işlerimizin daha iyiye doğru gideceğini umuyorum."

Ünlütürk, tekstilde geleneksel üretim ve ihracattan daha katma değerli ihracata dönüşümü sağlayacak Teknik Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (TEKSMER), yıl sonuna kadar proje bazlı hem laboratuvar hem de teknik destek çalışmalarını yapar konuma geleceğini dile getirerek, "Bölgemizin, sektörümüzün umudu olacak bir merkez. Bütün firmalarımızı, buradan yararlanmaya davet ediyorum." dedi.

Toplantıda, birliğin 2016 yılı bütçesi ve çalışma programı kabul edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.