Egeli ihracatçılar Yunanistan pazarı hakkında bilgilendirilecek

Egeli ihracatçılar Yunanistan pazarı hakkında bilgilendirilecek
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk:- "2014 yılında karşılıklı ticaret hacmimiz 6 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Önümüzdeki dönemde 2014 yılı seviyelerinin de çok üstüne çıkacağımıza, 10 milyar doları aşacağımıza inancımız tamdır"

İZMİR (AA) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından, "Yunanistan Pazarı İş Fırsatları" semineri düzenlenecek.

EİB'den yapılan açıklamaya göre, yarın EİB konferans salonunda gerçekleştirilecek seminerde, Egeli ihracatçılar, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası yetkililerince Yunanistan'ın güncel ekonomik durumu ve ticaret potansiyeli hakkında bilgilendirilecek.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2015 yılında ihracat azalırken en az kayıp yaşanan ülkelerin başında Yunanistan'ın geldiğini aktararak, Ege Bölgesi özelinde ise bölgenin Yunanistan'a olan ihracatının yüzde yirmiye yakın artış gösterdiğini kaydetti.

Bu nedenle Yunanistan pazarında ısrarcı olmaları gerektiğine inandıklarını ifade eden Ünlütürk, "2014 yılında karşılıklı ticaret hacmimiz 6 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Her ne kadar 2015 yılında, tüm dünyayı saran ekonomik yavaşlama sebebiyle bu hacim 3,2 milyar dolar seviyelerine düşse de önümüzdeki dönemde 2014 yılı seviyelerinin de çok üstüne çıkacağımıza, 10 milyar doları aşacağımıza inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.