Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

En Güzel Oyuna, En Güzel Skor

En Güzel Oyuna, En Güzel Skor

Güzel bir hava ve E-Biletten nasibini almış tribünler önünde, bir dönem Konyaspor forması giymiş, Hamza hocayı alkışlayıp, tribünlere davet ederek, güzel görüntüler eşliğinde başladı 90 dakika.

İlk düdükten itibaren müthiş bir Torku Konyaspor vardı sahada, Djalma 90 dakika boyunca gösterdiği mücadele ve kazandığı toplarla tribünlerden sürekli alkış aldı, bu maçta da insanüstü eforuna da şahit olduk. Biraz şansımız yaver gitse daha ilk devre maçın sonucunda ki skoru yakalayabilirdik. 25 dakika da gene Djalma’nın hızına, ikinci kez yetişemeyen Cağdaş’ın ikinci sarı kartla atılması ile zaten oyun üştüğü bulunan, Torku Konyaspor iyice rahatladı tam Torku Konyaspor baskıyı artırmıştı ki stadyum ışıkları Akhisar’ın yardımına koştu adeta. 45.dakikada gelen Gekas’ın şık kafa vuruşu ile, Torku Konyaspor 1-0 öne geçti golden 1 dakika sonra Hleb’in muhteşem pası ile direkten dönen şut ise Gekas’ın şansız anı idi. İkinci yarı Hamza hoca biraz baskılı başlamak istedi ama hem bir kişi eksik olmanın dezavantajı hem de Torku Konyaspor baskısı buna izin vermedi. 60.Dakika ise Gekas  hem Akhisar’ın umutlarını bitiren golü attı hem de tribünleri karnaval yerine çevirdi. 67 dakikada Djalma’nın güzel oyununa karşı hak ettiği, enfes vuruşla gelen üçüncü  golden sonra tribünlerden Meksika dalgalanması izledik. Neredeyse hiç top gelmeyen  İtandje’nin böyle rahat bir maçta, sakatlığı ise gün adına en üzücü olaydı belki de, sakatlık sonucunda Kaya bu sezon Sportoto Süper Ligde  ilk kez forma giymiş oldu. Uzatma dakikalarında gelen son gol ise sezonun en güzel oyuna gelen en güzel skor oldu. Maçta, Bir ara öyle top oynadı ki takım, la liga devlerinin maçlarını izliyormuş hissine kapıldık. Takımda ki hırs azim ve yardımlaşma mükemmeldi. Rakip 10 kişi kaldı maç bitti diye düşünenler olabilir, onbire onbir oynansa da aynı skor yakalayabilecek bir oyun vardı sahada, defans oyuncularımıza ve kalecimize neredeyse hiç iş düşmedi, kritik yerlerdeki birkaç müdahale ile zaten  oyun her dakika içinde olduklarını gösterdiler. Maçta, görevini yapmayan oyuncu yoktu.Gekas Akhisar’a olan saygısını 3 gol atmasına karşın sevinmeyerek gösterdi. Maçın hakemi oyun tek bölgede oynandığı için belki de en rahat maçını yönetti.  

Maçta ilkleri de yaşadık. İtandje ilk kez bir 90 dakika tamamlayamadı, Hleb belki de geldiği günden beri ilk kez şut çekti, Kaya ilk kez forma giymiş oldu. Gekas  Konya forması ile ilk kez Hattrick yaptı, Bu sezon ilk kez sahamızın ışıklarında problem oldu.

Bu maçla birlikte Torku Konyaspor artık ligde kaldı diyebiliriz, gelecek senenin planlarına şimdiden başlanmalı, kalacaklar, gidecekler,  sözleşme imzalanması gerekenler, yalnız bir konuya dikkat ! Kayserispor’un yaptığı hatayı yapmamak gerek, iskeleti bozmayalım. Bu oyunla şunu görmüş olduk, Konya takımı vites yükseltirse bu ligde yenemeyeceği takım yok. Ama şunu da belirtelim Akhisar zaten top oynamaya çalışan bir takım bizim o takımları yenmede bu sistemle zaten sorunumuz yoktu,sorun kapanan takımları açmada idi yeni sezona girerken bu konuyu Mesut hoca dikkate almalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR