Engelliler seslerini duyurmak için Taksim'de buluşuyor

Engelliler seslerini duyurmak için Taksim'de buluşuyor
"İşte bu farkındalığı yaratmak için bugün saat 14.00'da Galatasaray Lisesi önünde buluşup Taksim Meydanı'na çıkacağız."

Türkiye'deki engellilerin sistemden kaynaklı mağduriyet yaşadığını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı Turhan Hançerli yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı: "Engelli vatandaşlar olarak en büyük sıkıntıyıSağlık Uygulamaları Tebliği'nde(SUT) yaşıyoruz. SUT'da aleyhimize olan ve bizi güç durumda bırakan birçok madde bulunuyor. 

İkinci büyük mani ise hizmete erişimde yaşanıyor. Engelliler var sistem içerisinde sıhhat ve sosyal hizmetlerde erişmekte zorlanıyor. Mesela bir engelli için tekerlekli iskemle en tabii haktır. Ancak engelliler tekerlekli iskemle alırken bile sıkıntı çekiyor. Dolayısıyla tekerlekli sandalyeler ‘mavi kapak' projesi gibi projelerle temin ediliyor."  

Engellilerin yaşadığı sıkıntıların tüm toplumun ortak problemi olduğunu belirten Hançerli sözlerine şu şekilde devam etti: ‘' engelliler için daimi farklı projeler yapılmak isteniyor. Oysa bizim yaşadığımız sorunlar toplumun her kesiminden insanların yaşadığı sorunlardır. Toplum için kolaylaştırıcı projeler yapılırsa bizim de önümüzdeki engeller ortadan kaldırılmış olur.



 Bizim için faydalı olan projeler tüm cemiyet için faydalı olacak projelerdir. Mesela bir rampa düşünün. Eğer bu rampa alçak ise hem engelli vatandaşlar hem de ihtiyar yaşlı vatandaşlar bundan faydalanır. Dolayısıyla sadece kendimiz için ekstra bir şey istemiyoruz. İşte bu farkındalığı yaratmak için bugün saat 14.00'da GalatasarayLisesi önünde buluşup Taksim Meydanı'na çıkacağız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.