Uğur Özteke

Uğur Özteke

Erdoğan’ın düğünündeki Konyalılar!

Erdoğan’ın düğünündeki Konyalılar!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar, Halkalı Yahya Kemal Bayatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle dünya evine girdi. Yerli ve yabancı yaklaşık 6 binin kişinin izlediği nikah törenindeki Konyalılar ile SGK’nın ödemediği parayla mağdur olan bir okurumuzun samimi sıkıntısını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

İzninizle önce okurumuzun sıkıntısı dile getirelim.

DOĞUM PARALARI NİYE ÖDENMEZ?

Bir bayan okurumuz gerçekten de kendisi gibi doğum yapan mağdur durumdaki arkadaşları adına belki bir kaç kişinin dışında kimsenin bilmediği veya bilip de hakkını bile istemeye korktuğu acı bir gerçeği bizimle paylaşıp konuyu ilgililere aktarmamızı rica etmiş.

Buyurun bayan okurumuzun bizimle paylaştıklarını lütfen bir okuyun;

“Uğur bey merhaba;

Ben kimya mühendisiyim ve ilaç şirketinde Kalite Güvence Uzmanı olarak çalışıyorum. İkinci bebeğimi dünyaya getirdim. Aralıkta doğum iznine ayrıldım. 4 aylık ücretli iznim bitti ve 8 Mayıs’ta 4 aylık toplu maaşımın ödenmesi gerekli idi. İki hafta önce Konya SGK’ya gittim. Fakat sistemde problem olduğunu maaşın yatmayacağını benim gibi 400’e yakın kişi olduğunu söylediler.

Her şeyin elektronik olduğu şu dönemde böyle bir sistem hatasını benim aklım almıyor ve açıkçası hiç inanmadım. Hatta haziranda bile ödeme yapılamayabilir dendi.

Devletin bir kurumumda böyle bir sistem hatası olacak ve ödemeler gecikecek gerçekten rezalet.

Lütfen bizi mağdur edenleri kaleme alın, sizden rica ederim.

BİMER’i aradım konu ile ilgili görüştüm kurumun bana geri dönüş yapacağını söylediler fakat dönüş de olmadı.

Bu kadar yüklü meblağların zamanında ödenmemesi ve aylarca oyalanmaya çalışmak ben de şüpheler uyandırdı.

Benimle birlikte doğum iznine ayrılan arkadaşlarım mağdur ediliyoruz.

Hakkımızı aramaya kalktığımızdaki söyledikleri çok saçma geldi çalışanların ukala yanıtları gidin Ankara’ya şikayet edin gibi söylemleri de ayrı bir konu.

Sizden devletin kurumunda böylesine laçka, sistem hatası gibi durumların üzerine gidilmesi için yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim…”

…………

Bu ve bu okurumuz gibi mağdur durumdaki insanlarımıza Allah bol bol ecir sabır versin diyoruz. Biz konuyu dile getirdik ve büyüklerimizin takdirine sunduk. Bundan sonrası ile kendi bilecekleri iş.

MUHTEŞEM NİKAHTAKİ KONYALILAR

 

Malum hafta sonu İstanbul’da sadece Türkiye’yi değil dünyanın birçok büyün insanını ilgilendiren bir nikah töreni vardı. Bizde basın yolu ile nikahı izlemeye çalıştık. Ama malum biz yerel basının ve yerel basının elamanıyız.

Nikah ne kadar büyük olursa olsun bizi ilgilendiren işin Konya tarafı.

Evet nikah başlamadan biz başladık. Konya’dan İstanbul’a bir iletişim köprüsü korduk. Taa ki törene katılanlar evlerine otellerine dönene kadar yakalarını bırakmadık.

Bilgi haznemize aldıklarımızın bir kısmını da gelecekte yazmak üzere derin dondurucuya attık.

Gelelim nikahtaki Konyalılara.

Nikah davetiyesi Sayın Cumhurbaşkanımız ile Emine Hanım’ın birebir titizlikle hazırladığı listeden oluşmuştur. Bu listenin hassasiyetini inanın biz tasavvur edemiyoruz.

Bu çalışmanın ardından dün içinde, bugün için de, yarın için de her AK Partilinin nikaha davet edilmediğini öğrendik.

Yani şöyle öğrendik. Biz geçtiğimiz haftadan itibaren oturduk kendimizce dostları aradık “Çağrıldınız mı?” diye sorduk. “Evet” diyenler de vardı “Bana henüz davetiye gelmedi” diyenler de. 

O günden cumartesi akşamına biz de kendimizce bir liste yaptık.

Bu liste elbette yüzde yüz tam değildir. Eksiklerimiz ve noksanlarımız kesin var.

Ama işte bizim listemize göre çağrılanlar ve o akşam nikahta olan Konyalılar.

Tahir Akyürek…

Selçuk Öztürk…

Mehmet Baykan…

Mustafa Akış…

Ayşe Türkmenoğlu…

Ömer Ünal…

Ziya Altunyaldız…

Recep Konuk…

Prof. Mehmet Babaoğlu…

Gülay Samancı…

…………..

Benim liste eksik olabilir. Sadece görünenleri, öne çıkanları toplayabildik. Orada olup da yazmayı unuttuklarımızdan özür dileriz. Haaa yukardaki isimlerde nikaha eşleri ile katıldılar. Hanımefendileri ihmal etmeyelim. Onlar başımızın taçları.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat mücadeleden ibarettir. Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır, galip olmak, mağlup olmamak.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ülkede arka arkaya şehit cenazeleri yaşanırken bizler hala davullu zurnalı orkestralı düğün yapmaktan kendimizi alıkoyduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR