Uğur Özteke

Uğur Özteke

ESNAF, VATANDAŞ, TURİST KİMİN UMURUNDA?

ESNAF, VATANDAŞ, TURİST KİMİN UMURUNDA?

Arada bir benim nasırıma basan, hatta hatta ara gazı verip beni gazlandıran değerli okurlarımızdan bugünlük özür diliyorum. Dün hükümetin ajansı AA öyle bir haber servisi yaptı ki bütün yazı konularımın içine etti. Dolayısıyla da tepemizi attırdı. Ama bu haberle de bir kez daha anladım ki bizim Mevlana’yı anma törenlerini her yıl kan kaybediyor. Biz görürüz, göremeyiz ama en sonunda da Şeb-i Arus çok yakında tüm Türkiye’de hatta Amerika Birleşik Devletlerinden İran’a kadar dünyanın her yerinde kendilerince yapılır.

Bu satırları da bir zahmet Konya tarihine not düşüverin.

Gelelim bizim ampulleri yakıp şalteri attıran dünkü AA haberine hem de fotoğraflarla servis edilen habere;

“Brezilyalılar ve Meksikalılar “SEMA”ya hayran kaldı

Bursa’ya gelen Meksika ve Brezilyalı 120 turist, Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü anma etkinlikleri kapsamında Bursa’da gerçekleştirilen sema törenini ilgiyle izledi.

Mevlana’yı anma etkinlikleri çerçevesinde, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği üyeleri tarafından yaklaşık 400 yıllık Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde 7 Aralık’tan bu yana yapılan sema törenleri büyük ilgi görüyor.

Yerli turistler kadar yurt dışından Türkiye turu kapsamında geldikleri Bursa’da semazenleri izleyen yabancılar da bu eşsiz manevi atmosferde farklı duygular yaşıyor.

Hafta sonunda aralarında Müslümanlığı seçmiş kişilerin de olduğu Meksika ve Brezilyalı 120 turist de sema töreni izledi. Öncesinde Mevlana hakkında bilgiler alan turistlerden bazıları duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı. 

foto-1-537.jpg

……………..

ŞEHRİN ORTAK AKLA İHTİYACI VAR

İşte durduk yerde sularımızı kabartan TANER Bey ısrarla şunları yazıyordu. Yazıyordu da biz görmezden geliyorduk. Reis’i uğurlardık artık gündeme getirebiliriz

“Uğur bey size daha önceleri de yazdım törenler ile ilgili yazımı es geçtiniz. Şimdi size tekrar sorarım, sizce Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması için hazırlanan miting alanı törenlerin final günü için uygun muydu?”

Konya’ya gelen çok sayıda yabancı var. Fakat Hazreti Mevlana’ya türbeye bile ziyaretlerini yapamadılar. O bölgeyi gezemediler nedeni ise miting idi. Dolayısıyla Hazreti Mevlana türbesinin etrafında bulunan esnaflar zaten ekonomik kriz vardı yabancı turistler o bölgeye giremeyince esnaf da iş yapamadı. Bu miting hep yapıldığı gibi neden Kültürpark’ın oradaki meydanda yapılmadı?”.

…………

Taner Bey vallahi işi oraya getirirseniz işi oraya getirirseniz yazılması gereken ama hafta boyunca hep üç maymunu oynadığımız o kadar acı konular var ki.

Mesela buyurun şu fotoğraflara bakar mısınız?

foto-2-449.jpgfoto-3-313.jpgfoto-4-199.jpg

Burası meydan pazar günü yani 16 Aralık. Esnafın tam alışveriş günü. Ama Reis için polis başta olmak üzere herkes üzerine düşeni yapıyor. Vatandaş giremeyince de esnaf çıldırmış vaziyette bize fotoğraflar atıp kan kusuyorlar,

Durun durun daha bitmedi ki,

Bakın burası da yine bizim meşhur Mevlana Caddemiz Vilayetten türbeye giderken yolun sol tarafı.

foto-5-126.jpgfoto-6-080.jpg

Yani bize bu fotoğrafları çekip atan bir başka Mevlana Caddesi esnafı diyordu ki;

“Uğur Beyciğim bu yol hafta boyunca böyle idi. Yerli yabancı turistlerin üzerinden çalışan çimento kamyonları. Bizim Konya’nın sizin deyiminizle mübarek güzel Konya’mızın turizm anlayışı. Bu şehrin hiç mi sahibi olmayacak? Hiç mi bir Allah’ın kulu kardeşim Mevlana haftası münasebeti ile ağır iş makinaları Konya’nın sözüm olan tarih kültür vadisine giremez diyemeyecek?”…

 …………….

Diyemez…

Diyemezler…

Bu şehirde kimin eli kimin cebinde bileniniz var mı?

Bu iş bugüne kadar böyle geldi amma velakin artık inşallah böyle gitmemeli diyoruz.   

Hem bizim millet polise niye kızar ki?

Polis Cumhuru koruma adına gerekeni yapıyor. Hem de kusursuz. Polis günlerdir kırmızı alarmda. Ve bu son sınavdan da alnının akı ile çıktı. Asayiş ve güvenlik açısından Sayın valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK’a, Başmüdür Şükrü YAMAN’a ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederiz.

…………

Birileri iş yaparmış gibi yapıp kulakları çınlasın Tahir Başkan’ın iyi niyeti suiistimal ettiler. Zaaflarını kullandılar.

Artık bu işleri hep birlikte ortak akıl oluşturulması konusunu yeni Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a havale ediyoruz. Artık şehrin trafiğinden hava kirliliğine kadar her şeyin, iyinin de kötünün de bir numaralı muhatabı Sayın Altay.

Biz şimdilik başkan koltuğuna şöyle bir kösülüp ayaklarını uzatamadığı için bilgilendirme notu şeklinde Hazreti Mevlana’yı anma haftasında Konya’ya drone kamerası ile bakıldığı zamanki rezaletini küçük küçük hatırlatalım istedik. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gönül gözü görmeyen, can gözünü neylesin, Dünya'da dönmeyen dil, mahşerde ne söylesin,

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul servis araçlarının bazı sürücüleri Erenköy göbeğine girerken Allah rızası için biraz olsun ayaklarını gazdan çektikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR