Oktay Mermer

Oktay Mermer

FETÖ’nün niyeti çok eskiden belliymiş de, peki kim ne yaptı?

FETÖ’nün niyeti çok eskiden belliymiş de, peki kim ne yaptı?

Bu darbe insanlara, birbirini dinlemesine, birbirine güvenmesine, birbirinin düşünce ve fikirlerini önemsemesine katkıda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ”Geçmişte bize, bu Fetö’cü yapı ile ilgili çok şeyler söyledi dostlarımız. Biz onlara inanmadık. 17 Aralık’tan sonra da biz çok şey söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu‘na da söyledim. 17 Aralık’tan sonra da siz bize inanmadınız. Artık birbirimize inanarak yola devam edersek eminim ki böylesi yapılar, devlet için böylesi bir tehlike, tehdit oluşturmazlar” dedi.

17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “bu paralel yapının inlerine gireceğiz” diye bugüne kadar her gün her dakika söyledi, dile getirdi. Kim dikkate aldı?

Her yerde her konuşmasında herkesi uyarmadı mı?

Uyardı. Peki bu konuda hangi kurum, hangi siyasi yapı tedbir aldı?

Askeriyede, emniyette, yargıda, siyasette bu kadar uyarıdan sonra inlerine kim indi? Aksine yetki görev verilmeye devam edildi.

15 Temmuz’dan sonra bu Fetö’cü kişiler askerde, emniyette, yargıda bellide, siyasette belli değil mi?

Peki şu ana kadar hangi siyasi partiden kimler alındı? Kimler sorgulandı, kimlerden şüphe edildi?

Geçenlerde bir bürokrat büyüğüm şunu söyledi. Bizim toplum olarak en büyük hatamız yüzümüze gülen herkese çok iyi dememiz. Ben artık herkese şüphe ile bakıyorum ve bu süreçten sonra da bakacağım dedi. Bence de haklı.

Yönetici, idareci, başkan, amir, müdür eğer sen musluğun başında hala Fetö’cüleri tutarsan, içinde olmasına acıyıp göz yumarsan, yıllarca teşkilatımıza hizmet etmiş dersen. Başta ben ve bu 79 milyon ahrette yakana yapışırız bilmiş ol.

Alın size başka ilginç bir haber. Bu derginin haberi bas bas bağırıyor ama yetkililer yaz tatilinde olduğu için okuyup, bizi yönetenleri uyarmıyor.

Türkiye’de kaos oluşturmak için çabalayan Batı bir kara propagandaya daha imza attı. Amerikan dış politika dergisi, Foreign Affairs, “Türkiye’nin gelecekteki darbesi” başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda Türkiye’de darbe yapılabilmesi için olması gerekenler tek tek sıralandı..

Bu yazı ne zaman mı yayınlandı? 8 Haziran 2016 yani 15 Temmuz olaylarından 40 gün önce.

Skandal yazıda, “Eğer, kitlesel şiddet artar, Batı şehirlerinde güvenlik zaafiyeti çoğalır büyük bir ekonomik düşüş söz konusu olursa, ordu harekete geçebilir” denildi...

Türkiye’de darbe olması için olması gerekenlerin paylaşıldığı yazıda, kanlı katliamların yaşanması durumunda generallerin hükümetten istifa etmesini isteyebileceği belirtildi. .

Daha sonra Siyaset Meydanı-19 Haziran 1999, FETÖ’nün ilk kez ifşa edildiği tv yayını yapılıyor. Oradaki konuşmacıları dinlediğimde yapılanmayı ve bugünkü yaşadıklarımızı hepsini anlatıyorlar.

Yani kaza geliyorum demiş. İlk kaza 17-25 Aralık’ta olmuş. Sayın Cumhurbaşkanı defalarca uyarılarda bulunmuş ama maalesef herkes iç içe olmuş.

Bu yaşananlardan sonra, kimse yazılarımdan kusura bakmasın. Sıkıntısı olan var ise üzerine alınsın. Babamın oğlu da olsa cezasını yetkim varsa, elimle veririm.

O kadar şehit verdik. O kadar gazi verdik. Bizler eğilmedik bükülmedik ama sebep olanlar rezil oldular.  Sebep olanlar 79 milyonun bedduası ile en büyük acıyı da, cezayı da çekeceklerdir.

Yetkiniz doğrultusunda, vatandaşlık görevi olarak beraberinizde çevrenizde bu yapının içinde bulunanları içinizden ayıklayın.

Ayıklayın ki, temiz bir devlet, temiz bir yaşam içinde 79 milyon birlikte huzur içinde yaşayalım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR