Fındık ihracatçıları don tespiti için sahaya indi

Fındık ihracatçıları don tespiti için sahaya indi
KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç:- "Ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Çok kısa zamanda sonuç ortaya çıkar"

ORDU (AA) - Fındık ihracatçılarının, Doğu Karadeniz'de geçen hafta yaşanan olumsuz havanın fındığa zarar verip vermediğini belirlemek amacıyla bahçelerde çalışmaya başladığı bildirildi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Edip Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belirledikleri uzman ekiplerin don hasarını tespit etmek üzere sahaya indiğini belirterek, "Ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Çok kısa zamanda sonuç ortaya çıkar" dedi.

İlk tespitlerin 900 rakımın üzerinde az da olsa kısmi bir zararın oluştuğu yönünde olduğunu belirten Sevinç, "Tahminlerimiz doğru mu ya da değil mi bunu yapacağımız tespitler sonrası göreceğiz. Bunun için konuşmak henüz erken ancak çalışmalar çok hassas ve titiz şekilde yürütülüyor" diye konuştu.

Sevinç, herkes gibi fındıkta don hasarının yaşanmamasını temenni ettiklerini vurgulayarak, "Fındık bölgemiz ve ülkemiz adına son derece önemli bir ürün. Böylesine önemli bir ürünün zarar görmesini istemeyiz. Çünkü 2014 yılında zirai donun etkilerini hep birlikte yaşadık. Yaşanan bu dondan her kesim olumsuz etkilendi. İnşallah geçen hafta etkili olan soğuk hava, milli ürünümüze zarar vermemiştir" ifadesini kullandı.

Sevinç, uzman ekiplerin çalışmalarını rapor haline getireceğini, daha sonra sonucu kamuoyuyla paylaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.