İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Genel Kurula Giderken

Genel Kurula Giderken

Süper Ligde zorlu bir sezonu geride bırakan Konyaspor önümüzdeki günlerde topbaşı yapmaya hazırlanıyor. Kongre yapılması beklenen Konyaspor’da mevcut yönetimin aday olmayacağını açıklamasından sonra ortaya herhangi bir adayın çıkmaması Konyaspor camiasını büyük bir karamsarlığa itiyor.

Şu bir gerçek ki iki sezon öncesine kadar Konyaspor’un çok bir borcu yoktu. Fakat bu geçtiğimiz sezonda yanlış yapılan isim sponsorluğu,yanlış yapılan oyuncu transferleri ve maç kazanamama olgusu Konyaspor’u zor bir duruma sokmuş oldu. Bu sebepten dolayıdır ki Konya Basket’in bile lige katılım payını yatırmadığından ( geç yatırdığından) dolayı 1.ligden çıkarılması Konyaspor’un ne kadar zor bir durumda olduğunu gözler önüne seriyor.Aynı şekilde 1922 Konyaspor’da bile yeni dönem için Konyaspor’un kongresinin bekleniyor olması her şeyi gözler önüne sekmekte.Ama şu bir gerçek ki yıllardır alt yapı dediğimiz 1922 Konyaspor’dan şöyle kaliteli bir oyuncu çıkaramamamız bu şehrin ayıbıdır.Borcu çok olan bir kulübün başınada hiç kimsenin aday çıkmaması kötü bir durum olsa gerek.

Pazartesi Federasyonun açıklamış olduğu harcama limitlerine bakarsak kimse çok şey beklemesin çünkü fazla transfer yapma gibi bir lüksümüz yok.Yapabilmemiz için elimizdeki maliyeti yüksek oyuncuları satmamız gerekiyor.

Bir an önce Konyaspor’un bu durumdan çıkması ve önüne bakması gerekiyor.Ligin bu kadar sıkışık ve maçların yaklaşık bir ay sonra başlaması Konyaspor’u daha da zor bir duruma sokabilir. Yeni yönetim belirlendikten sonra Konyaspor’un bir an önce takımda sözleşmeleri biten ve bir o kadar önemli olan bir teknik heyetle anlaşması gerekiyor. Bunlar ne kadar çok gecikirse önümüzdeki sezon dört takımın ligden düşeceğini düşünürsek aynı geçen sezon ki gibi bir durumu hiç bir Konyaspor’lu istemez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR