İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Göztepe’ye ilaç olduk…

Göztepe’ye ilaç olduk…

Ligin 5. haftasında deplasmanda Göztepe’ye 1-0 mağlup olan Konyaspor, elinin tersiyle ittiği puanlar yüzünden haftayı kötü geçirmemize sebep oldu. Bu maça başlamadan önce oynadığımız dört maçta gol yollarında sıkıntımız olduğu aşikardı. Son dört maçta bir gol bile atamayan galibiyeti olmayan bir takıma kötü bir futbolla yenilmesini de bildik. Daha ilk on birler açıklandığında zaten Konyaspor rakip karşısında bir kişi eksik başlamış görüntüsü vermekteydi. Haftalardır futbol olarak etkisiz olan Bajic’e Aykut Hoca ne zaman kesik atacağı artık merak konusu. Fakat yedek kulübesinde de bir alternatif olmayınca buna katlanacak gibi gözüküyoruz. Yalnız maçın değerlendirmesini yapmadan önce bu sezon gelen oyunculara bakarsak sırasıyla Ferhat Öztorun kötümü de Alper Uludağ’ı aldık. Ya da Filipovic kötü müydü de Anicic’i aldık diye insan sormadan edemiyor. Daha da irdelersek bunun gibi örnekleri sıralayabiliriz. Maça gelirsek ilk yarı rakip kaleyi bulan tek bir şutumuz bile yoktu. Rakip o kadar istekli başlamıştı ki maçı istediği her halinden belliydi. İlk yarı Serkan’ın kurtarışları ve biraz da şans bizden yana olunca gol yemeden tamamladık. İkinci yarının hemen başında Poko’nun Jevtovic’e yapmış olduğu sert müdahaleyi hakem kırmızı kartla cezalandırınca her kez gibi bir oh çektik. Ama rakibin kırmızı kart görmesi bizi daha çok maça bağlayacağı yerine rakip ataklarını artırmış oldu. Kırmızı karttan sonra Aykut Hoca’nın takıma müdahale edip yenme iç güdüsüyle oyuna aldığı Amir’in Mossoro’yu düşürmesi sanki golün habercisiydi. Hiçbir futbolcunun ceza sahası için de yapmayacağı rakip oyuncunun formasını çekip yere düşüren Anicic’e de ayrı bir parantez açmak gerekir. Maçın en iyilerinden birisi olan Ali Turan bu hatayı yapsaydı şimdi Ali Turan’ın vah haline, neler söylenmişti. Anlayacağımız biz zaten maça başlamadan önce maçı kaybetmişiz. Takımın “ayak” olarak iyilerinden olan Milosovic Ömer Ali ve Miya’nın da günün de olmamasıyla maçı vermiş olduk.

Yalnız şunu yazmadan da geçemeyeceğim. Hiç bir deplasman maçlarında taraftarımızın karşılaşmadığı fakat İzmir gibi uzun bir deplasman olan bir maça Konyaspor taraftarlarının maçın otuzuncu dakikasına kadar dışarda kim neden bekletiyor ve maça almıyor bunu da sorgulanması lazım diye düşünüyorum. Bu olay sadece Konyaspor’un başına mı geliyor sormak lazım. Her İzmir deplasmanın da bunlarla karşılaşmak zorunda mı bu taraftarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR