Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Gün Ağarırken Yükselen Merhamet

Gün Ağarırken Yükselen Merhamet

 

Cumartesi sabahı bir vesile ile 6 sularında sokaklardayız. Konya’nın kenar mahallerinden birinde araçla yol alıyoruz. Karşı şeritte siyahlı gri renkte şöyle irice bir hayvan çırpınıyor. Biraz daha yaklaşıyoruz. Yakışıklıca bir köpek. Muhtemelen bir araç çarpıp kaçmış. Ama o da ne sabahın köründe ambulansa benzer bir araç köpeğin yanında duruyor.

Merakla bakıyorum. Kırmızı şeritli beyaz minibüsün üzerinde CANBULAN yazıyor. Sonradan olaya uyanıyorum. Ve şaşkınlığım bir kat daha artıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi bir süredir yaralı sokak hayvanların bakımı için tıpkı bir ambulans gibi Canbulan adındaki araçları hizmete almıştı. Meğer o araçlar 7 gün 24 saat 3 vardiya hizmet veriyormuş. Allah razı olsun, vatandaşlardan birinin aklına gelmiş ve o saate yani gün daha yeni ağarırken Canbulan ekibini aramış. Onlar da hızla gelerek yaralı hayvancığa müdahalede bulunmuş. Daha önce birkaç kez haberlerini takip ettiğim bu hayırlı hizmetin önemini ancak yaşayıp görünce idrak ettim.

O saatte o hayvanı gördünüz diyelim, hadi arabanıza atıp götürdünüz açık bir veteriner bulabilir misiniz? Çok zor. Konya’mız bu anlamda gerçekten merhamet timsali bir şehir. Türkiye’nin en büyük ve en modern sahipsiz hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi Konya’da. Ayrıca bu alanda tüm acil müdahaleler için tam teşekküllü bir de hayvan hastanesi mevcut.

Şöyle bir bakın ülkemizdeki koca koca şehirlere! Merhameti olmayan bir şehir ve yöneticileri böyle şeyler yapabilir mi?

Düşünen, sebep olan yöneticilerimize ve bu iş için emek harcayan ekiplere çok teşekkür ederiz.

 

LEYLA ŞAHİN USTA’DAN MEDYAYA ÇIKARMA!

Cumartesi günü önce sabahleyin Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde daha sonra da gazetemizde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Hanım’ı ve beraberindeki AK Parti heyetini ağırladık. AK Parti Konya Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Gökhan Taşkıran, Dış İlişkiler Başkanı Hümeyra Saçkesen, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Adnan Bahçeci, İnsan Hakları Başkanı Ali Deresoy, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Gözde Koygun ve Mehmet Ay da Leyla Hanım’a eşlik ediyordu.

Leyla Şahin Usta güçlü bir heyetle Konya medyası ile bir araya gelmişti.

Özellikle yangın ve sel sürecinden sonra sosyal medya merkezli olmak üzere bazı yayın organlarında ısrarla pompalanan yalan haberler gündeminde idi Başkan Usta’nın. ‘İşimizle mi uğraşalım yoksa yalan haberleri doğrultmakla mı bazen bilemiyoruz’ dedi.

Zira yalan haberlerin bir virüs gibi işin doğrusuna göre çok daha hızlı yayıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Yalan haber dedikodu halini aldıktan sonra önünü almanın imkânı yok. Bu konuda yapılmış birçok araştırma okudum. Yalan haberin sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılma ihtimali doğru habere göre %70 daha fazla imiş. Ayrıca yalan haberin yayılma hızı doğru habere göre 6 kat daha fazla imiş.

Bunun sebebi insanımız değil. İnsanımızın sinir uçlarını çok iyi bilerek yalan haberleri büyük bir ustalıkla hazırlayan provokatör ruhlu kalemler.

Sadece siyasetçiler değil, başta biz gazeteciler olmak üzere toplumun büyük bir kesimi bundan muzdarip. Sosyal medya yasasının meclis açılır açılmaz ele alınacağını yineledi Leyla Şahin Usta.

Kötü amaç taşıyanların özellikle sosyal medyada bu kadar rahat yalan ve iftirada bulunamayacağını söyledi. Bizler de sabırla bu yasanın çıkmasını ve güçlü bir şekilde uygulanmasını bekliyoruz.

 

KONYASPOR UMUT VERİYOR

Aylar sonra Konyaspor taraftarının karşısına çıktı. İlk maç ilk heyecandı. Bizler de orada olmalıydık. Yazı işleri Müdürümüz Mustafa Özdemir ile birlikte düştük yola. Maça giderken trafiğin yoğun olacağını düşünerek erken çıktık. Fakat o da ne! Neredeyse hiç trafik yoktu. İçeriye girdik 42 binlik Konya statında herhalde uğraşsak göz kararı sayacağımız kadar taraftar vardı. Üzüldük.

Kuşkusuz pandemi etkili oldu. Konyaspor taraftarı aşı konusunda biraz tereddütlü mü, maça neden gelmedi bunun araştırılması gerekiyor. Bunun yanı sıra yeniden kapanma olabileceği ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden çokça bahsedildi.  Taraftar kombineye rağbet etmedi.

Taraftarın maçın başında Aykut Kocaman'a sevgi gösterisi vefa adına güzeldi.

Gelelim maça. Başakşehir klasik Kocaman takımı görüntüsü ile başladı. Yatay top çevirmeler ısrarla dik oynamama isteği hali ile bu durum maçın temposunu etkiliyor. Konyaspor arzulu başladı. İlk tehlikeli atak 10. dakikada Mpoku'nun kafa vuruşu ile geldi.

Palut'un öğrencileri kesinlikle diri ve güven veren futbol oynuyor. 13. dakikada sol çaprazdan içeriye giren Çekici'nin pozisyonunda VAR'a gidebilir, pozisyon için penaltı düdüğü çalabilirdi hakem Özkahya ama tercih etmedi.

27. dakikada Skubic in ortasında Mpoku yine kafayı iyi vuramadı.

Konyaspor karşısında ilk yarım saat neredeyse sahasından çıkamayan Başakşehir ilk yarının son 10 dakikasinda maçı dengeledi. 45'te ise aynı dakika içinde top önce direkten döndü Sehic uzaklaştırdı.  Kademede konsantrasyon bozulunca ardından Başakşehir'in golü geldi.

Konyaspor ikinci yarıya çok hızlı ve baskılı başladı 50. dakikada Çekici'nin jeneriklik golü enfesti. Ardından Konyaspor adına kaçan önemli pozisyonlar oldu.

Aykut Hoca alışılmadık şekilde ikinci yarıda 3-4 oyuncu birden değiştirdi ve Konyaspor'un hızını kesmeyi başardı. İkinci yarı maç iki tarafa da gitti geldi. Tam maç berabere bitecek derken Sokol Cikalleshi geçen haftaki gol dakikasında sahneye çıktı ve çok güzel bir gole imza attı.

Konyaspor gerçekten umut veriyor. Takviyeler ile birlikte bu takım çok daha güçlü hale gelecek. Tebrikler çocuklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR