İsmet Karababa

İsmet Karababa

Güvenmek ve Sabretmek Gerek...

Güvenmek ve Sabretmek Gerek...

Anadolu Selçukspor'umuz dışarıda zoru başarırken maalesef iç saha maçlarındaki kayıpları ile düşme potası içindeki yerden bir türlü kendini yukarı çekemedi. Deplasmanda Tokatspor'dan aldığı 3 puanı içeride oynadığı Kartalspor maçında bırakan ekibimiz düşme mücadelesindeki en önemli rakiplerden Turgutluspor deplasmanından puan çıkartarak rakibine avantajı vermemiş oldu.

Ligin 6. haftasına kadar  "0" puanda kalıp ligin dibinden çıkamayınca önce teknik kadroda değişikliğe sonrasında yönetimin bırakma kararı ile birlikte kendi altyapı hocaları ile geçiş dönemini atlatmayı amaçlarken Abdurrahman Baysangur ve ekibi ile peş peşe alınan sonuçların ardından yeni yönetim de haklı olarak değişikliğe gitmeyerek doğru karar verdiklerini alınan sonuçlarla görmüşlerdir.

Gerçekten takımın içinde bulunduğu o şartlar içinde göreve başlamak ve sürdürebilmek zordur. Bu kadro yapısı içinde hem de psikolojik baskı içindeki futbolcular ile camianın yaşadığı olumsuzlukları aşarak Baysangur döneminde oynanan 11 maçta elde edilen 4 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet ile alınan "15" puan küçümsenebilecek bir puan değil. Aşağıdan bir türlü çıkamamanın en önemli etkisi ilk 7 haftanın puansız geçirilmiş olmasıdır.

Teknik kadro değişiminden sonrasına bakıldığında maç başına alınan 1,36 puan düşüyor ki bu ortalama ilk 6 haftada da sürdürülebilse bu gün takımımızın 8.16 puanı daha olması gerekirdi eklerseniz (23) puanımız olurdu bu puanla ligde şuan ilk 8 arasında olmamız gerekirdi.

Takımımız bu süreç içinde 6 deplasman maçından 8 puan getirirken içeride oynadığı 5 maçta ancak 7 puan alabilmesi enteresan geliyor ve iç saha maçlarında bir sorun görünüyor, içeride kaybettiği maçlardaki sorun çözülür takıma gerekli takviyeler olarak Konyaspor'da kadroya giremeyen futbolcularımızdan Volkan Fındıklı, Tufan Özbozkurt ile Vedat Bora düşünülecek olursa bunlara dışarıdan da bir orta saha en az iyi bir forvet  takviyesi yapılırsa ekibimizin hiç bir sorunu kalmaz diye düşünüyorum.

Ligin ilk yarısının sonuna yaklaşırken Önder Sami Güven başkanlığındaki yönetim ligde kalabilmenin çarelerini arıyordur, burada takımını takviye yaparak güçlendirmeyi düşünürken takımın içinde bulunduğu durumuna bakarak dış etkilerin, akıl hocalarının da etkisiyle teknik kadro değişikliğine gitmeye kalkmazlardır umarım. Bu zor şartları aşan Abdurrahman Baysangur ve ekip arkadaşları yapılacak takviyeler ile eksiklikleri giderilecek bir kadro yapısı içinde ikinci yarı hazırlıkları ile birlikte daha da başarılı sonuçları camiamıza yaşatacakları konusunda inançlarını göstermelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR