Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR

GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR

Çileli annen

Şefkat yoksunu baban

Şımarık ve duyarsız kardeşin

Sürekli problem çıkaran ağabeyin

Âşık olduğun kişi

İhanet eden arkadaşın

En yakın dostun

İlkokul öğretmenin

Üniversitede en sevdiğin hocan

Sokağındaki küçük dükkân da çalışan ve sana hep çok iyi davranan Emrullah amca

Otobüste seninle sohbet eden yaşlı Ayşe teyze

Yolda yürürken önünden geçen kedi

Yanında süsülen yaprak

İş yerinde patronun

Araban

Hepsi, hepsi güzel Rabb’inin tecellisinin Ayna’ları…

O’nun senin varlığındaki esmasının doğru şekilde açığa çıkabilmesi için senin etrafına yerleştirilmiş Ayna’lar…

Evet, belki mevcut bu aynalar eğrilikleri ve kirlerden dolayı sana pekiyi yansımadı. Hayatın tadına varamıyorsundur. Ancak merak etme bu ilahi plan dâhilinde. Güzel biri, eğri ve kirli bir aynaya bakarsa çirkin görünür ama bu onun güzelliğine zarar vermez. Ayna, çirkin, eğri ya da kirli der geçersin. Bu durum etrafında gördüğün herkes için geçerlidir.   Her şey sana bağlı. Dışarıdakine değil içerindekine müdahale edeceksin. Önce kendini tanıyacaksın. Sen değişip dönüştüğünde otomatik olarak aynalardaki yansımaların da değişmeye başlayacak. Hayatına yeni aynalar girecek ve bazı eski aynalar hayatından ayrılacak.

Sen Rab’binin gözbebeği insan, dünyaya geleceksin diye Rab’bin tüm kâinatı senin için özel olarak düzenledi. Her birimize özel bir kâinat verdi. Tüm bu tasarım tüm bu düzenleme seni bencilleştirmek ve kibre sokmak için değil, tam tersi seni var etmek, eğitmek ve kendindeki Hak’la buluşturmak için kuruldu. Şimdi kafanı kaldır; öğrendiğin bilgileri hayatına adapte et. Oku oku ama okuduğunu idrak et. Gördüğün her şey, herkes O’nun gölgesi, hepsi sadece Rab’binin tecellileri… Sana seni anlatmak için…

Asla çaresiz değilsin sadece farkında değilsin. Kim nefsine arif olur, o Rab’bine arif olur…

Yolunu yok yere uzatma, kendi el yapınla oluşturduğun acıları çekiyorsun, çok vakit kaybediyorsun. Ama hala hayatta olduğuna göre vaktin var demektir.

Yaşadıklarına öğretiye çevirebilirsen her biri sana faydalı hale gelecek… Seni ve ebedi hayatını inşa edecek… Artık cahiliye dönemi bitti… Şimdi İSLAM zamanı. Müthiş bir din. Ve şanslısın. Yeter ki farkına varmalısın.

Her şey; Sensin Sen biriciksin. Onun için güzel gör ve güzel düşün ve hayatından lezzet al.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR