Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hadi biraz yalakalık yapalım!

Hadi biraz yalakalık yapalım!

Bizim mübarek milletin ortası yok. Ya uçurur ya öldürürüz. Buna en başta kendimizde dahiliz. Uzaktan yakına doğru gelelim.

Geçtiğimiz cumartesi günü Tahir Başkan’dan söz ederken aslında hava kirliliğini konu yaparak Başkan’ın dünü çok iyi hatırlamasından ve de asla unutmamasına dikkat çekmiş, gelecek adına da sabrını belirtmek istemiştik. O günkü yazımıza öyle bir tepkiler aldık ki birileri sözüm ona bizi yıkadı attı. Dokunulmamış yalakalığımız kalmadı. Niye? Güya onlar Tahir Başkan’ı sevmiyorlardı ve dolaylı olarak bize vuruyorlardı. Pazartesi günü bir şoförün izne ayrılması ile Avdan hattında ulaşımın kesildiğini yazdık. Bu kez de “Yahu sen ne yapıyorsun? Tahir Başkan’ı niye eleştiriyorsun?” demeye başlandı.

Bilen bilir. Her şeyden önce Cenab-ı Allah biliyor. Bizim son 20 yıldır Tahir Başkan ile ilgili asla bir B planımız olmadı. Olsaydı siz o zaman bizi görün taaa nerelerdeydik.     

YENİ HÜKÜMET MÜKEMMEL

BAŞBAKAN BİR TANE!!!

Dünkü yazımı hükümetin öğle saatlerde açıklanacağını bile bile beklemeden sabahın köründe yazıp attık. Niye? Biz geri zekalı mı idik de hükümeti beklemedik?

Kusura bakmayın da vallahi Allah bize de en az birileri kadar akıl vermiş, fikir vermiş birazcık da feraset vermiş.

Dün hükümeti bekleseydim bir anlık öfke birazcık da Konya milliyetçiliği ile döküp indirirdim.

Bakın 24 saat geçti.

Şimdi ne diyorum. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Allah sizden razı olsun. Konya için bakana ne gerek var? Tüm bakanların başı Başbakanımız Konyalı ya. Hem ne kadar da adil bir hükümet dağılımı olmuş. İşte adı üstünde “Adalet” bu, bir Başbakan varken asla bakan filan olmaz (!)

Durum böyle iken yine de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Konya’ya özel torpil yapıp Sayın Elvan’ı Başbakan Yardımcısı yaptılar. Allah daha ne isteriz?

KARATAY’A YENİ BAŞKAN YARDIMCISI

Siz beğenin beğenmeyin. Seven sevmeyin. Ama bu şehirde Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin siyasi matematiği de Tahir Başkan’ınkinden geri kalmaz. Ve son duyumuza göre Sayın Hançerli yeni Belediye Başkan Yardımcılığına Mehmet Uzbaş’ı getirmiş. Dört dörtlük tam isabet.

MERAM’IN YENİ BAŞKAN

YARDIMCISI ÇOK ÖZEL…

Meram Belediyesi’nde de geçtiğimiz günlerde köklü değişiklik oldu. Gideni geleni bilmem. Ama içlerinden bir tanesini bilirim. Dostum Sami Aldur. En az 12-13 yıldır bire bir bilirim. Refik Başkan döneminden Meram’da staja başlayan Sami kardeşimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde mastırını yaptı ve bugün Meram Belediye Başkan Yardımcısı olarak ustalık günlerine başlıyor. Kimsenin bugüne kadar yazıp söylemediği bir şeyi daha söyleyip bu bölümü de noktalayalım. Sami Kardeşimiz Yerel Yönetimler alanında da doktorasını yapıyor.

KOSKİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Günümüzün vekili dünün KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun döneminde birebir şahit olduğumuz için rahat yazıyorum. KOSKİ Büyükşehir Belediyesi’nin tıkır tıkır çalışan en az hata yapan birimlerinin başında gelir. Sağ olsunlar dünkü yazımız üzerine dün sabah gelen ilk telefonlardan birisi KOSKİ’dendi.

Mehmet Akif Bey, Meram Tıp Fakültesi’nin bahçesindeki iki çeşmenin kurnalarının sökülüp yerlerine tıpa çakılmasının KOSKİ tarafından yapıldığını belirtip, “Biz KOSKİ olarak Tıp Fakültesi’nin girişine ve çıkışına iki adet tatlı su çeşmesi yaptık.  Bu tıpa çakılan iki ayrı çeşme fakülte yönetimi tarafından izinsiz ve habersiz yapılan çeşmeler. Yani kaçak çeşme. Biz tek bir çeşmenin dahi rezervlerimize göre planlamasını yapıyoruz” diyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın aklı bilgisine göre değil, bilgi edinme yeteneğine göre ölçülür.

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ambulans bir vatandaşa yolun ortasında müdahale ederken trafiğin durmasının normal bir durum olduğunu görüp sabretmeyi öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR