İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Hakettiğimiz mağlubiyet

Hakettiğimiz mağlubiyet

Sezona başlarken elindeki kısıt kadro ile yeni sezona başlayan temsilcimiz için takımın bu ligde ilk beş içinde olmayı bırakın orta sıralarda dahi bitireceğini kimse aklından geçirmezdi. Her zaman düşmeme mücadelesi veren o dolu tribünlere karşı oynayan bir takım olmuştur. Lakin bu sezon öyle büyük işler yaptı ki Konyaspor kimsenin aklına gelmeyecek başarılar elde etti. Hatta şampiyonluğu kovalarken bile şehir olarak daha da dillendirip neden olmasın dedik. Belki o sezon bu sezon olamaz mıydı?

Gelin görün ki lig şampiyonluğu elimizden kayıp gitti. Her ne kadar bu da büyük bir başarı derken belki lig ikincisi olarak bitirme ihtimali vardı. Uzun süre ligi ikinci olarak götüren bir takımımız vardı sahalarda. Oda Fenerbahçe ve son olarak Karagümrük maçı ile başka bir bahara kalmış gözüküyor. Takım o kadar çok umutlandırmıştı ki koca şehri şimdi üçüncü olma ihtimalimiz bile zora girmiş gibi gözüküyor. Hala bütün ipler kendi elimizde. Umarım Karagümrük maçının ilk yarısındaki gibi bir oyun oynar da temsilcimiz ligi üçüncü bitirebiliriz. Yok Karagümrük maçının ikinci yarsındaki gibi bir oyun oynarsa elimizdeki lig üçüncülüğü de kayıp gider.

Bunda bana göre hemen hemen herkesin hatası vardır. Ligin ilk yarısını ikinci sırada bitirip devre arasında iki ya da üç mevkiye iyi bir transfer yapsak belki şuan bunları yazmıyor farklı yazılar yazıyor olacaktık. Bunu yönetim yapmadı veya yapamadı. Elindeki imkanlar kısıtlımı desek yoksa ekonomik nedenlerle mi yapılmadı orasını tabii takımı yönetenler bilir. Bir ikinci mesele ise takım bu sene düşmemeye değil hatta orta sıralarda dahi değil üst sıralarda şampiyonluk için mücadele ediyor. Fakat gel görün ki maçları izlemeye gelen taraftar sayısı bir elin parmağı kadar az. Bunda da iki milyonu geçmiş nüfus olarak en büyük illerinden birisi olan Konya şehrine hiç yakışmadı. Bunda da kimse kusura bakmasın biraz da bizlerin payı var. O dolu tribünlere oynayan bir takım her zaman rakibe baskı kurar ve daha iyi top oynar.

Artık bu yazdıklarımız geride kaldı. Önümüzde zorlu bir üç hafta kaldı ve en önemli maç olan deplasman da Antalya spor ile oynayacağımız maç var. Antalya spor gerçekten iyi futbol oynayan teknik ekibi ile büyük işler yaptı. Hatta Trabzon deplasmanında nasıl top oynadığını hep birlikte gördük. Bunu umarım teknik ekip iyi analiz etmiştir.

Artık ligin sonuna gelmişken teknik ekip gelecek sezonun kadrosu için ellerini şimdiden sıvamıştır. Lakin buradan yazmak gerekirse lütfen kiralık oyuncu almayalım ve bonservisi bizde olan oyuncuları tercih edelim. Bunun son örneğini Karagümrük maçında Ahmmed Hassan’ın boş pozisyonda olan Bytyqi yerine kendisinin kaleye şut atması kadar aptalca bir şey olamaz. Orada takım arkadaşına topu asist yapsa belki skor iki sıfır olacak ve maç kopacak. Bir oyuncu ne kadar iyi olursa olsun bencil olmamalı.

Bu sebepten dolayı önde götürdüğümüz bir maçı kendi ellerimizle rakibe vermiş olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR