Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Hani Sıcaktan Zarar Gelmezdi?

Hani Sıcaktan Zarar Gelmezdi?

 

Geçtiğimiz gün Adana’dan bir dostum aradı. ‘50 yıldır bu topraklardayım bu kadar bunaltıcı sıcak olduğunu ilk defa görüyorum’ dedi.

Yılların Adanalısı bile böyle söylüyorsa yangın bölgesindeki vatandaşlara Allah sabır versin.

Kıyı şeritlerimiz yandıkça Konya’da biz bir ayrı bunaldık. Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak sıkıldık. Daraldık…

Yıllarca soğuk kış günlerinde ‘sıcaktan zarar gelmez amma…’ ile başlayan cümleler dinlemedik mi? Demek ki her şeyin fazlası zarar. Resmen sıcaklar hepimizi bir hoş etmişti. Stres, sıkıntı, hırçınlık…

Hafta sonu yağan yağmur hepimize ilaç oldu. Huzur bulduk. Rahatladık. Nefes aldık. Çok şükür. Allah’ımıza ne kadar şükretsek az.

Antalya’da yağmur sonrası vatandaşların sevinç gözyaşları her şeye değerdi.

Hele bir de duaya laf edenleri görünce insan üzülüyor. O fanilerin halleri… Rabbim ıslah etsin.

Yerin göğün dua üzerine olduğunu idrak edemiyorlar.

Allah, Furkan Suresi 77. Ayet-i Kerimede ‘(Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak” diyor.

Gözleri kapanmış olanlara ne yapsak boş…

Yangın süreci ile birlikte cennet vatanımız yeni bir testten daha geçti/geçiyor. Bu sıkıntının sonu da illa ki aydınlık olacak. Zorluktan sonra kolaylık gelecek.

Yeter ki devletimize koşulsuz güvenelim. Ardında duralım. İnanalım.

 

OLİMPİYATLARDA TARİHİ REKOR

O milli marşı duyup duygulanmayanımız var mı? Milli boksörlerimiz Buse Nazların karşılaşmalarını nasıl da heyecanla izledik. Hangi ana baba yetiştirdi ise nasıl teşekkür etsek az. Duygulandık. Gururlandık. Tam 13 madalya ile tarihimizdeki en büyük başarıyı yakaladık. Bu başarı da sporu seven bir Cumhurbaşkanı’nın yıllardır bıkmadan usanmadan altyapıya verdiği destek var. Zaten Buse Naz Sürmeneli bunu en güzel şekilde açıkladı. 8 yıl önce Sayın Erdoğan’a verdiği sözü tuttu.

Mete Gazoz’un okçuluk alanındaki altın madalyası ile çok ayrı duygular yaşadık. Tarihteki ata sporumuz yeniden canlandı.

Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Konyalı hemşerimiz Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın yıllardır verdiği emekleri göz ardı edemeyiz. Tesisleşme altyapı faaliyetleri spora ve sporcuya duyulan güven… Kuşkusuz bu başarının olmazsa olmazları. Zaten Baykan da bunu çok iyi bildiği için o gün madalyalı sporcularımızın arasından şu mesajı verdi: ‘Biz bir hedef koyduk. Bu olimpiyat bizim en çok madalya aldığımız turnuva olacak demiştik. Çok şükür bunu başardık. Şimdi Türk sporunun yeni hedefi Paris’te 1960 Roma Olimpiyatları’nın 7 altın madalyasını yakalayıp geçmektir. İlk defa yarışan arkadaşımız çoktu. Bu arkadaşlarımız Paris’te ikinci olimpiyatını yaşayacak. Ülkemizin gençleri 20 yıllık tesis yapılanmasına en güzel cevabı verdiler.’ Bu yıl belki futbolda yüzümüz gülmedi. Lakin Tokyo’da gerçekten umutlandık. Spora destek sürdüğü müddetçe başarı gelecektir.

SU DEDİKODULARI

Geçen hafta aşı ile ilgili alanında uzman bir hocamızla röportaj yaptık özetle ‘aşı retçilerinin ortaya attığı hurafelere inanmayın’ demiştik. Aynı şeyi şehir şebeke suyu ile ilgili ortaya atılan uydurmalarla ilgili de söylüyoruz. Bakın hem şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hem de KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir her türlü denetimleri yaparak gönül rahatlığı ile şebeke suyunun içilebileceğini söylüyorlar. Başkan Altay, ‘Günlük olarak kaynağa girişte, kaynaktan çıkışta ve şebekenin belli oranda ölçeklenebilir numunesini alarak test ediyoruz. Konya'da suyun kalitesinde herhangi bir problem yok. Çeşmelerden suyu güvenli bir şekilde içebilirsiniz’ diyor.

Tabii Mavi Tünel’in memba kalitesindeki suya alıştığımız için kuyulardan gelen karışım biraz sert olabilir. Lakin sağlık açısından bir sorun yok. Lütfen sosyal medyada kimin yazdığı belli olmayan dedikodulara itibar etmeyelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR