Uğur Özteke

Uğur Özteke

HAYDİ, ŞİMDİ ŞEHRİN YENİ VİZYON CADDELERİ YOLLARI…

HAYDİ, ŞİMDİ ŞEHRİN YENİ VİZYON CADDELERİ YOLLARI…

Hiç kimse kusura bakmasın bu milleti anlamak da mümkün değil. Aslında kimsenin de ne anladığı var ne kâle aldığı. Bu işi yani milleti anlama işini en iyi bilen tek kişi var o da Reis. Vallahi hep helal olsun Reis sana diyorum. Şimdi muhalif olanlar bize kızacaklar ama 24 saat öne bu şehirde bizzat yaşadığım, kulaklarımla dinlediğim bir iki olaydan söz edelim de eğer yine hak vermiyorsanız peki yanlış anlamışım diyeyim.

Bizim işimiz vatandaşla birlikte olabilmek halkın sesi gözü kulağı sesi olabilmek. Aynı zamanda bizi yöneten seçilmiş ve atanmışlar ile vatandaş arasında köprü olmak.

Bir esnafımız ile sohbet ediyoruz. Malum şehir ile birlikte biz de ramazan havasına girdik. Kim ne derse desin pazartesiyi düşünüyoruz ve kendimizi hazırlıyoruz. Esnaf abimiz de ramazan bereketi ile bereketlenecek bir kesimden, çaktırmayın damağı şakırdıyor.

Neyse laf döndü dolaştı ekonomiye geldi. Biz klasik olarak “Hayırlısı ile millet olarak şu dar boğazdan bir çıksak. Hepimiz rahatlasak. Ancak ekonomik verilerin 2020’nin ikinci yarısı için de pek ümit verici değilmiş” deyince esnafımız patladı “Ne ekonomisi, ne krizi be Uğur abi. Yapma bari sen öyle deme. Bu gidi millette öyle bir para var ki …………………. Millet parasını tutuyor abi piyasaya salmıyor. Hiç kriz filan yok”…

Hemen sustum ve bunun üzerine ekonomi ve gidişat ile ilgili tek kelime etmeyin mevzuyu akşamki Galatasaray maçına çeviriverdim.

Şimdi orta halli esnaf kriz filan yok diyor. Kriz var diyen kesime bakıyorum yeni at araba, ev daire almasa da hafta sonları şehirde alışverişte hareketlilik yeniden başladı. O zaman?

O zaman gerçekten kriz filan yok. Hep bu millette(!). Bu gidi millet de (Esnafımızın dediği için diyorum) bir para var ki sormayın.

Şimdi benim ilk başta dediğime geldiniz mi? Bu milleti en iyi tanıyan bilen ve bam telini tutan lider Reis’tir.

………..

Biz yine işe ne öyle taaa tepelerden ne de çok aşağılardan bakmayalım. Ortalayalım.

Türkiye gibi şehrimizde de seçim bitti. Konya yüzde 70 küsur ile tercihini yaptı. Aslında Konya’da hiç kimsenin ekonomi, kriz, dolar, yatırım gibi laflar etmesine gerek yok. O zaman sizlerden gelen bir teklif ile yola devam edelim.

Önceki gün sabah iktidarı ve Reis’in iyi destekçilerinden paralı ve okkalı bir abim küçük bir ricada bulundu. Hatta Uğur İbrahim Altay Başkan’a da iletmemizi istedi. Abimizi uzun uzadıya dinledik. Gerçekten uygulamaya konulsa çok basit kolay ve lale devrinin sona erdiği Konya’mız için de maliyeti nerede ise sıfır bir iş.

Gelin bakın abimiz ne diyordu:

“Çevre Yolundan, Hadimi Caddesinden, İsmail Kaya Caddesinden, Kelebekler Vadisine kadar olan yolda sağlı sollu tüm evlerin ve sitelerin bahçe duvarları beton rengi silik renksiz ve boyasız. Adeta ruhsuz. Burası Konya’nın prestij yolu olabilir. Bu yol üzerindeki duvarlar güzel dikkat çekici renklerle boyanabilir. Bu konuda site yönetimleri villalar ve ev sahipleri teşvik edilebilir. Ve yerli insanımız için de yabancı insanlar için de yol rengârenk cazibeli çok güzel bir yol olabilir…”

…………..

Abimiz bunu anlatırken aklıma Ali Fuat Çuhadar abimiz geldi. Yıllarca AK Parti teşkilatlarında görev yapan Konyaspor ve spor dostu işadamımız Ali Fuat abi de dünyayı gezip gören, seyyah Konyalılardandır. Ben Tahir Başkan’ın güzel çalışmalarına destek verdikçe 15 yıl bana en sert muhalefeti yaptı. “Uğur abi dünyanın tüm gelişmiş şehirlerinde prestij caddeler yollar vardır. Konya’da bir tek yok. Ve AK Parti olarak bunu yapabilecek güç bizde. Ancak Konya’da bunu yapamadık” der dururdu.

Şimdi daha iyi anlıyorum Konya yeni dönemde parasız pulsuz ya da çok ucuz maliyetle renkli şatafatlı göz alıcı çekici cadde ve yollar istiyor.

BİRAZ SABIRLI OLALIM

Sanayici büyük ihracatçı fabrikatör bir abimiz cuma günü şu notu ve çektiği fotoğrafları bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Hayırlı günler, Uğur Bey

25 Nisan’da yazmış olduğunuz yazıda 4 büyük belediyemiz boy gösteriyor. Dikkatimi çeken Büyükşehir Belediye Başkanımızın lalelerin görünümünde tasarruf devri manşetli haber yazısı oldu. Meram Belediye Başkanımız cıvıl, cıvıl çocuklarla selfie yapıyor. Her mahalleye çocuk parkı yapacağım diyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız tasarruftan bahsediyor neye göre tasarruf yapacak?

Sabah evden çıktım baktım ki Kule Konaklarının önündeki kaldırım taşları sökülüyordu. Yapılalı çok uzun bir süre olmamıştı. Hal’in yan tarafı da aynı durumdaydı.

Taşları söküp ağaçların yanına asfalt döküp, park haline getirmişlerdi.

foto-1-598.jpgfoto-2-494.jpgfoto-3-344.jpg

Tasarruf yapacağız diyorsunuz böyle mi tasarruf yapılır?

Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı iken Toptancılar Hal ile Adese arkasına bir yol yaptı. Nalçacı’ya gidiş tek yön yolun yarısına kadar, hal tarafı ise çift yönde dünyada böyle bir yol örneği yoktur. Buradaki diğer hata ise Adese’nin otopark giriş çıkışını vermesi buranın trafiğini çıkmaz bir hale getirdi. Adese tarafı da Nakliyeciler tarafından istila edilmiş durumda Uğur İbrahim Altay köklü bir ekip kuramadığı müddetçe iyi bir iş çıkaramayacağını düşünüyorum. Belediyelerimizin ileriye dönük projeleri olduğuna da inanmıyorum. İnşallah iyi olur. Saygılarımla…”

…………..

Bu abimiz kanının son damlasına kadar Reisçi ve AK Partili. Dahası oğlu kızı damadı gelini de iş dünyasındalar. Onlarda AK Parti’nin en Ak’larından. Ama abimiz biraz objektif şehir ve ülke sevdalısı. Tasarruf ede ede alın terini döke döke sanayinin en dibinden en zirvelere kadar çıkıncaya kadar ömrünü veren saçını ağartan döken bir insan olarak hapa bu yap boz sonra bir daha yap işini içine sindirememiş.

Kendisine yazdım. Yalnız o dediği yollar zamanında Büyükşehir’in yaptığı yollar idi. Yani Selçuklu Belediye Başkanı iken Uğur Başkanın inisiyatifinde değildi.              

Sonuçta sıkıntı hepimizin çile hepimizin güzellik hepimizin. Kısa sürede bazı taşlar ve fikirler dolayısıyla uygulamalar oturur diye düşünüyorum. Ve ili olacak diyelim iyi olsun inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne kadar yaparsan o kadar olursun

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeni yasa ile yayaların geçiş üstünlüğü meselesini yayalara da sürücülere de tam olarak anlatıp uygulamaya geçebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR