Halil Özkan

Halil Özkan

HER YANIMIZ BAHAR BAHÇE

HER YANIMIZ BAHAR BAHÇE

Bilindik sıcak bir savaşın içinde olmasak da, çevremizdeki ülkelere göre daha sakin bir oluşumda hayatımızı sürdürüyor olsak da, bizim ülkemiz kadar içinde daha çok haini barındıran ve düşmanları olan başka bir ülke yoktur. Ülke ve toplum olarak akıbetin bizim için ne olacağından haberdar değiliz.

Yıllardır yakamızdan düşmeyen, peşimizi bırakmayan terör laneti bizi yeterince tedirgin etmiş, huzurumuzu kaçırmıştır. Buna rağmen kendi başımızın çaresine bakmayı bilmişiz.

Allah korusun komşu ülkelerdeki olaylar bizim başımıza gelse halimiz harap. Bizim onlara sahip çıktığımız gibi kucak açtığımız gibi kimse bizi kabul etmezdi, içlerine sokup barındırmazdı.

Asil ruhumuz, davamız ve inancımız millet olarak mazlumlara sahip çıkmış, korumuş kollamışızdır köken olarak.  Daha önce Afgan ve Bulgar göçmenlerine de ülke olarak kol kanat gerdik fakat onlar bu Suriyeliler kadar sorun çıkartmadı. Ya da Suriyelilerin sayısal çokluğundan dolayı matematiksel olarak olayların sayısın da artış var.

Ateş düştüğü yeri yakar bunu gayet iyi biliyoruz.

Ateşten kaçıp bize sığınanlar bizden aman dileyenler bir nevi emanettir bize.

Fakat eli ayağı tutan gençler savaşmaya gücü kuvveti olanlar kalıp vatanlarını müdafaa etmek, kalmak yerine kolay olanı seçtiler. Ülkemize gelip de olup bitenleri unutarak, hiçbir şey olmamış gibi davrananları, haddini aşanları onlara kol kanaat geren halkımıza zarar verenleri elbette onaylamayız.

Bu sorun çıkartan devletimize kene gibi yapışmak üzere olan sürekli problem çıkartan sığınmacılara bir çözüm bulunması gerekiyor. Hepsinin Larende Caddesi gibi bir arada değil de yerleşim yerlerinden uzakta parça parça kalabilecekleri bir oluşuma gidilmesi ve sorun çıkartan müptezellere yapılacak en iyi hamledir. Onlara sahip çıkan halka saygı duymak yerine adeta uzatılan eli ısırır gibi zarar vermektedirler. Bu sığınmacılar arasında tamamı değil ama içlerinden bir kısmı bize zarar vermektedir. Onlardan para pul isteyen yok aksine devletimizin bu konuda onlara büyük destek ve yardım yaptığını hepimiz biliyoruz. Gerçekten ihtiyacı olanlara onlara el uzatanın elini ısırmayanlara helal hoş olsun. Ama aramızda yaşayan, devletimizin imkânlarından faydalanan ve tüm bunların üstüne bu güzel halkımıza zarar veren her kesim insana haram olsun fitil fitil burunlarından çıkar inşallah.

Bu konu hakkında söz sahibi olanlar gerekli açıklamaları sürekli yapmışlardır, gereğini millet olarak bekliyoruz.  Ancak olumsuz oluşumlarla tüm bu sığınmacıları kapsamak mümkün değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR