Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Hizmette yarış

Hizmette yarış

“Beklemeye razıyım, umudum olsun yeter” sadece bir şarkı değildir güzel ülkemde. Bestesi İrfan Özbakır’a, güftesi Nemika Mürseloğlu’na ait bu Rast şarkı yalnızca umutsuz aşıklara değil, güzel ülkemin vatandaşlarına da hitap eder.

Ülkemin geçmişinde temeli atılan ama bir türlü bitmeyen tesisler vardır. Yarım kalan hastaneler, bir türlü ayar tutmayan yollar, otomobil bagajında getirilen temeller. Bolu tünelinde çalışmaya gelen İtalyan teknik personel toruna kavuştuğunda tünel bitmemişti mesela. Konya Ovası Sulama Projesi, Konya-Antalya yolu konuşulmaya başladığında ben belki de ortaokuldaydım. Baraj inşaatına bekçi olarak giren personelin emekliliğinin geldiğinde ortada henüz barajın olmadığı haber yapılmıştı bir zamanlar. Oysa geç gelen hizmetin anlamı azalır. 50 günde biten köprülerin altından geçerken 100 günde bitmeyen benzerleri mutlu etmiyor. Geleceği belli hızlı tren geldikten sonra yapılmaya başlayan alt-üst geçitler için verilen rahatsızlık hoş görülmüyor. Tekrarlanan ihaleler zaman kaybettiriyor.

Demokrasi tarihimizde seçim döneminde verilen vaatler gerçekleşmiş olsa ülkem uçmuştu. Bizde benzer vaatler yinelene yinelene dönemler geçiyor. 2011 seçim bildirgesinde iktidar partimizin ana hedefleri 5 başlıkta toplanmış; ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, yaşanabilir toplum- marka şehirler, lider ülke. Yeni anayasa, milli birlik ve kardeşlik projesi, güven veren adalet sistemi, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiş alt başlık hedefleri. Ülkeme hizmet eden herkes sağ olsun, var olsun, seçim döneminde hizmetleri kuşkusuz seçmen değerlendirecek, seçim ülkeme hayırlı olsun.

Şimdiye kadar ki  “neler yaptırmadık biz bu memlekete” mantığını muhalefet de terk etmiş görünüyor. Muhalefet “bizde veririz, daha fazlasını veririz, sizin vermediklerinizi de veririz” diyerek tartışma ile birlikte gündem de getirdi meydanlara. Bir de “biz de yaparız, daha iyisini, daha çevrecisini, daha mükemmelini daha ucuza, daha kısa sürede yaparız” demeye başlarsa gerçek hizmet yarışı o zaman başlayacak ve kazanan ülkem olacaktır. Seçime bu kadar az süre kalmışken acaba muhalefet il il projelerini açıklayacak mı?

MEKE GÖLÜ İÇİN SON ÇAĞRI

Dünyanın sayılı güzelliklerinden Meke Gölü yıllarca ihmal ettiğimiz bir değerimiz. Bu yıl yoğun yağış bile Meke Gölü’ne derman olmamış. Meke Gölü’nü kurtarmak adına tüm imkanlar seferber edilmeli ve bu değer yok olmamalı. Ben Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinde ilçelere yapılan yatırımlar bölümünü görünce heyecanla Karapınar bölümünü açtım ama yollar, şehir konağı, otopark onarımı, Belediye binası onarımı, İtfaiye araç desteği, Cenaze aracı desteği, kanalizasyon, kuyu suyu sağlama, tarımsal destek gibi güzel hizmetlerin arasında umduğumu yani Meke Gölü’ne ilişkin bir çalışma göremedim üzülerek. Umarım çok geç olmadan bir çalışma yapılır. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR