Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

İLK FİNAL TAMAM..!

İLK FİNAL TAMAM..!

Konyaspor şiddetle 3 puana ihtiyacı olan maçta Hatayspor'u 2-0 mağlup ederek tabiri caizse ilk finali başarıyla geçti ama sırada daha başka finaller de olduğu unutulmamalı..

İlk yarıda kötü, ikinci yarıda ise değişiklikler ile bambaşka bir Konyaspor vardı ve alınan bu galibiyet soluklanma adına çok değerli oldu.

Ethemi, Uğurcan ve Cicaldao yedeğe çekilirken sol kanatta Ndao ve forvet arkasında Oğulcan'ı 11'de başlatan Teknik Direktör Ömeroviç, defans hattında son transfer Hadebe'ye şans verdi. Hadebe sol, Damjanovic de sağ stoper olarak görev aldılar.

Yerini yadırgayan iki stoper dikkat çekiciydi maçın başında..

Taraftarın yoğun ilgi göstererek üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiği zorlu maça ''Vur kır parçala bu maçı kazan'' slogonları ile başladı ama Hatayspor neredeyse golle başlayacaktı ki hakem dur dedi..!

İlk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan ancak hızlı Hatayspor ataklarında da zor anlar yaşayan ve son derece ağır oynayan Konyaspor ilk pozisyonunu 15. dakikada auta giden pozisyonda bulabildi..

İstediği ritmi bir türlü yakalayamadı hızlı Hatayspor karşısında...

32'de kalesinde de çok tehlikeli bir pozisyonda Hadebe'nin hatasıyla Konyaspor, neyse ki Slowik topu çelmeyi başardı olası bir golü önledi.

ilk yarıda kayda değer tek tehlikeli pozisyon da buydu..!

Konyaspor ise şiddetle 3 puana ihtiyaç duyduğu maçta gol pozisyonuna giremediği bir ilk yarı çıkardı..

2. yarıya Ahmet Oğuz-Uğurcan ve Prip-Ethemi değişiklikleri ile başladı Ömeroviç..

Bu yarıya da Konyaspor golle başlayacaktı kalecinin hatalı pasında seken topu bir anda önünde bulan Cikalleshi kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yan ağlara nişanladı..

Oyuna sonradan giren Uğurcan, kornerden gelen topa çok iyi yükselerek golünü attı taraftarları havaya kaldırdı..

Değişiklikler kendisini gösteriyordu, sağdan Ndao iyi getirdi Ethemi'nin de çok güzel girdiği ceza sahasında pasını çıkardığı Oğulcan takımını 2-0 öne geçiren golü attı takımını rahatlattı..

Cikalleshi, Junior Sambou ile daha sonra da Oğulcan yerini uzun süredir sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan Adil ile 8 dakikalık uzatmada da Ndao Yasir'le değiştirildi..

Maçın kalan bölümlerinde iyi savunma yapan Konyaspor rakibine pozisyon vermedi maçı da 2-0 kazanmasını bildi..

Çok değerli bu 3 puanla şimdi ilk final geride kaldı belki ama çok önemli final maçları var sırada..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR