Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

İLK GÜNDEMİMİZ OLMALIYDI; KONUŞMADIK BİLE

İLK GÜNDEMİMİZ OLMALIYDI; KONUŞMADIK BİLE

Kentimin son günlerdeki gündemine bakıyorum; Hz. Mevlâna “gel” demiş, biz de getirebildiklerimizi konuk ederek bir Şeb-i Arus’u daha tamamladık, her zaman olduğu gibi başka illerde de Hz. Mevlâna’sız Şeb-i Arus organizasyonları yapıldı, alıştık artık; yakında Milli Bayramlar gibi Şeb-i Arus törenleri de tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerde organize edilecek, sonrasında hepimiz sağ, hepimiz selâmet. Neyse ki Sn. Cumhurbaşkanımız Konya programına teşrif ediyor da farkımız oluyor.

Meram Belediyemiz Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da katılımıyla Uluırmak Evleri’nin temelini attı. Hayırlı olsun. Törende Bursa Büyükşehir Belediyesinin başardığını başarıp projeyi sunup bir Millet Bahçesinin yapımını Bakanlığın üstlenmesi sözü aldık mı bilmiyorum, aldıksa müjdedir kentime; almadıysak canları sağ ola. Meram Belediyemiz daha önce yıktığı Şükran Mahallesi projesinin yapımına başlamadı ama olsun, yıkım öncesi konutlarından çıkan vatandaşlarımızla helalleşti,  kış-kıyamet açıkta bırakmadı, başlarını sokacak bir yerlere yerleştirdiyse proje başlamamış hiç dert değil, canları sağ olsun, başlar elbet bir gün.

Kentimin meseleleri çok, her soruna kederli yaklaşıp moral bozmanın âlemi yok. Af edersiniz hani adamın biri ishal olmuş, gittiği doktor ishal kesici yerine sakinleştirici vermiş, birkaç gün sonra kontrole gelen hasta “valla doktor gene yapıyorum ama kafama takmıyorum” demiş ya; bazen olaylara sakinleştirici almış gibi yaklaşmak da gerek.

Bu yaklaşımı gösteremediğim ve kahırlandığım iki haber var.  Efendim, “Dünyanın En Güvenilir”,“Dünyanın En Sağlıklı” kentler listesinde Bursa, Eskişehir, Ankara, İstanbul ve İzmir var. Bizim hangi parametrelerimiz eksik de yer alamıyoruz kentimi yönetenler incelemeli. En kahırlandığım haberi sona bıraktım. Bu haber kent yöneticilerimin ilk gündemi olmalı ve adeta seferberlik ilan edilmeliydi ama izleyebildiğim kadarıyla konuşulmadı bile. Ülkemin eğitim kalitesi veya kalitesizliği maalesef üzücü. Milli Eğitim Bakanımız bu durumu değiştirme çabasında. Eğitimi ıskalarsanız gelecek yılları ıskalarsınız. Konya eğitimde önlerde yer almak için her imkana sahip. Ancak Lise Giriş Sınavları 2018 sonuçlarına bakınca ilimizin Milli Eğitim Yetkilileri makamlarında nasıl rahat oturabiliyor, nasıl uyku uyuyabiliyor affetsinler ama anlamak mümkün değil. Maşallah diyemeyeceğim 41. Sıradayız efendim. Çocuklarımız istedikleri nitelikli liselere giremeyecekler, dört yılı iyi değerlendiremez açığı kapatamazlarsa üniversite sınavında da üst sıralarda yer alamayacaklar demektir bu. Türkçe sınav başarı sıralamamız 46.; Fen Bilimleri  48.; İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sıralamamız 50.; Yabancı Dil  52; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  57. En parlak neticemiz Matematik, onda da 29’uyuz. Trabzon’un birinci olduğu sıralamada Denizli, Uşak, Karabük, Isparta, Malatya, Niğde, Balıkesir, Elazığ, Adıyaman ilk 10 sıradalar.

Bu sıralamaya İl Milli Eğitim yetkililerimizin diyecekleri olmalı. Kentimi yönetenler acil seferberlik ilan etmeli. Başarısızlık kelimesinin bile hafif kalacağı bu durumu düzeltmek için her şey yapılmalı acilen ve acımasızca. Saygıyla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR