Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

İnsan görünümlü öküzler…

İnsan görünümlü öküzler…

Nasıl ki “Doğan görünümlü Şahinler” varsa, (ne yazık ki) insan görünümlü öküzler de var dünyamızda. Dünyayı o garip varlıklarla paylaşmak zorundayız.

Geçtiğimiz günlerde trajik bir olayı haberlerde gördük. Geçişi engellediği için selektör yapan sürücüyü döverek öldürdü o garip yaratık. Allah yarattı demeden levye ile öldürene kadar uğraşan canavar, tatmin olmadı ki cansız yerde yatan öğretmene bir de tekme attı.

Ben,  merhamet duygumun ağır gelmesinden dolayı bu yaşıma kadar kendi kurbanımı kesemedim. Kesildikten sonraki işlemleri bir miktar bilsem de boğazlamayı beceremedim. Allah’ın emri olan kurban işleminde bu kadar acıma hissim olsa da, insan görünümlü öküzlere acımıyorum. Bu tür insanlara misli ile ceza verilmesinden yanayım. İşkence ile öldürülen insanların insan hakkını düşünmeden idam gündeme geldiği zaman “insancıl” yanları harekete geçen kişiler acaba empati yapmayı neden düşünmezler ya da başaramazlar?  Levye ile öldürülen kişi siz olsanız, ya da sizin oğlunuz, babanız olsa da aynı mı düşünürsünüz?

Ehliyet alırken sağlık raporu isteniyor.  Kişinin araç kullanmaya mani bir halinin olup-olmadığı araştırılıyor. Göz muayenesi ile görmesinde bir bozukluk var mı bakılıyor. Ama çok önemli bir konu ne yazık ki atlanıyor. O da kişinin ruh sağlığının ne kadar uygun olduğudur. Hasta ruhlu insanlara ehliyet verilmesin! Canavarlar direksiyon başına geçtikleri zaman,  daha çok saldırganlaşıyorlar. “Yaptığım hareketle birisinin canını yakarsam yazık olur” diye düşünmüyorlar.

Normal şartlarda halim selim olan insanların şoför koltuğuna oturur-oturmaz değişmesi, tanınmayacak hal alması akıl alacak bir iş değildir. Aklı başında hâzâ efendi adam gidiyor, yerine canavar ruhlu, kişilik bozukluğu olan birisi geliyor. Diğer sürücüleri yok sayıyor. Trafiği allak-bullak ediyor. El kol hareketleri ile herkesle kavga ediyor. Bu tür insan müsveddeleri ile ne yazık ki aynı trafiği paylaşmak zorunda kalıyoruz.  Uysan kavga hazır.

“Trafik Magandası” diyerek geçiştirmek yerine, ehliyet vermeden önce sürücü adaylarının ruh sağlığının yerinde olduğuna dair bir heyet raporu da istenmelidir. Aksi halde yukarda anlattığımız olayları daha çok yaşarız.

Bizim anamız ağlayacağına onların anası ağlasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR