Uğur Özteke

Uğur Özteke

İnternet kafelerin Camları niye simsiyah?

İnternet kafelerin Camları niye simsiyah?

Çok şükür bizim çocuklar büyüdü. O yüzden de aile olarak artık çocukları takip etme “hangi internet kafelere gidiyor?” diye endişe etme dönemimiz geride kaldı.

Bu yüzden de yolda yürürken bile nerede hangi kafe var bilmiyorum.

Oysa bir dönem ev bölgesinden çocukların okullarına kadar olan güzergâhta turlar dururduk. Öğrenci servisinin şoförünü sıkı sıkı tembihler, “Aman bizimki okuldan ve evden başka yerde inerse haber ver” derdik. Biz o günleri çoktan unuttuk.

……………

Ancak iki gün önce bayram ziyaretine gelen bir dostumuz Cumhuriyet mahallesinde evlerinin olduğu bölgedeki üç ayrı internet kafeden söz ederek, “Abi bunları bir yazsana. Polis otomobillerin camlarının filmlenmesi ile ilgili olarak tek tek kontrol yapıyor. Peki çocuklarımızın gittiği internet kafelerin camları niye simsiyah kapalı? Kimse bundan niye rahatsız değil?” diyordu.

Dostumuza bildiğimiz kadarı ile anlattık. Polisin bu konuda çok hassas olduğunu, iş yeri kontrollerinden siber suçlar konusunda polisin nasıl ihtisaslaştığını filan söyledik. Ama karşımızdaki insan dertli bir baba idi. Bir kere o siyah filme takmıştı.

Biz de okurumuzun bu isteğini dile getirirken böyle bir durumun velilere verdiği rahatsızlığı da internet kafe işletmecilerimize duyuralım dedik.

MELİKŞAH PARKI SAKİNLERİ

KOKUDAN RAHATSIZ

Evet havaların en sıcak günlerini birlikte yaşıyoruz. Artık ağzımız açık. Çok şükür ramazanda olduğu gibi biz etkilenmiyoruz ama doğa en hassas dönemlerini yaşıyor. Ülke olarak en verimli ve yağışlı yedi yılın ardından şimdi yedi yıllık az yağışlı ve kurak bir döneme girdik. Elbette bu Allah’ın işi. Ama alanları ile ilgili bürokratlar ve bilim adamları hep bu yedi yıllık tehlikeli döneme işaret ediyorlar.

Bu da doğal olarak yeryüzündeki her şeyi olumlu ya da olumsuz olarak etkiliyor.

Konya’da bu durumu bizler nasıl fark ediyoruz? Burnumuza rögarlardan kötü kokular geldiği zaman. İşte şimdi de Meram’ın en güzel ve şirin parklarından birisi olan ve kendi bölgesinde çok büyük bir kesime hizmet veren Melikşah parkının sakinleri o ağır kokudan rahatsızlarmış.

Bu konuda belediyenin dahası KOSKİ’nin imkanları ölçüsünde “alo” dendiği zaman yetişmeye çalıştığını biliyoruz. Ve de buradan da bu parkı yetkililere duyuruyoruz. Mesela yine Meram bölgesinde özellikle Yaka’da çok ağır bir koku vardı. Ama bu yıl böyle bir durum söz konusu değil.

SU İSRAFINA DİKKAT

Bu günlerde su için içim yanıyor. KOSKİ o kadar uyarıyor. Ama Allah sizi inandırsın bu konuda çevrenize şöyle bir dikkatlice bakın. Su israfı devletin resmi kurumlarından belediyelere belediyecilerden vatandaşa kadar kimsenin umurunda değil.

Serinlemek için elinde hortumu ile dükkanının önünü düden şelalesine çevirip asfaltı göle döndüren esnaftan tutunda, belediyenin çimleri suluyorum diye asfaltı yıkamasına kadar suyumuzu heba ediyoruz.

Allah rızası için biraz dikkat. Su hayat. Su olmazsa hayat olmaz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Su: akarsa nehir, düşerse şelale, durursa göl olur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sağa ve sola dönüşlerde sinyal vermenin bir zaruret ve kural olduğunu idrak edebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR