Leyla Fidan

Leyla Fidan

Kahvaltının yıldızı yumurta

Kahvaltının yıldızı yumurta

Kahvaltı toplumumuz için vazgeçilmez bir öğündür. Özellikle hafta sonu kahvaltıları bir öğünden çok anlam taşır.
POĞAÇA HAYATI SORGULATIR
Sağlıksız beslenme yetersiz uykuya müteakip evden aceleyle çıkışla başlar yolda alınan trans yağ bombası poğaçayla taçlanır. O poğaça bizi mutlu bile hissettirmez hatta hayatı sorgulatır, üstelik ardından gelen mide yanması da cabası... Ama kahvaltı öyle mi biraz zeytin biraz peynir atıştırıp çıkmak bile daha zinde hissettirir, uzun süren tokluk sağlar.
Kendinize verdiğiniz değeri kahvaltıya kalkıp kalkmadığınızla ölçebilirsiniz... Danışanlarımla beraber ilk düzeltmeye çalıştığımız sorun genelde bu oluyor: Sabahları on dakika daha erken kalkıp ufak da olsa bir kahvaltı yapmak... Gece boyu süren açlığın ardından kan şekerimizin kendisini toparlamasına ve bizim hızımıza yetişmesine yardımcı olacak küçücük bir adım.
KAHVALTININ YILDIZI HER ZAMAN YUMURTADIR
Kahvaltının yıldızı her zaman yumurtadır. Son yapılan çalışmalar kolesterol problemi olanların bile günde bir yumurta tüketmesinde bir sakınca olmadığını göstermiştir. Diyetisyeniniz aksini tavsiye etmediği sürece yumurtanın yanına bir miktar peynir ekleyebilirsiniz. Biraz zeytin, belki biraz reçel... Bol yeşillik ve mevsim sebzesi. Yanında sıcacık ekmek. Bir de kahvaltı yapmadan evden çıkma diyen biri olsun masada işte sağlıklı kahvaltı bu kadar kolay bu kadar sevgi dolu...
ÇAY İÇMELİ MİYİZ?
Çay ülkemizin vazgeçilmezleri arasında yerini alalı çok oldu. Ancak yiyeceklerin yanında tüketilen çay maalesef bazı vitamin ve minerallerin emilmesine engel olabiliyor. Çayı öğünlerden bir saat sonra tüketmek bu noktada bize çok yardımcı olacaktır.
Kısaca:
• Yumurta- peynir gibi protein kaynaklarını kahvaltıda almaya özen gösterin
• Kahvaltı esnasında çay- kahve tüketiminden kaçının.
• Kahvaltınıza zeytin/ceviz gibi sağlıklı yağ asitleri ekleyin
• Kahvaltısız güne başlamayın
• Kahvaltınızı sebzelerle renklendirmeyi unutmayın.
• Poğaça kahvaltı için bir seçenek değildir, söz konusu simitse yanında ayranla beraber bir kurtarıcı olabilir.
• Spordan önce yulaflı bir kahvaltı yapmayı deneyin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Leyla Fidan Arşivi
SON YAZILAR