Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Kalecilerin savaşı

Kalecilerin savaşı

Bu yıl oyunlarıyla ligde iz bırakan iki renktaş takımı Bursaspor ve Torku Konyaspor sezonun final maçında karşı karşıya geldiler. Ligin ilk yarısındaki oynanan maçta olduğu gibi yine heyecan dolu bir maç izledik. Sezonun ilk yarısındaki maç Bursa’nın son dakika golü ile 2-3 bitmişti, o maçta tam 5 gol izlemiştik. Aslında Konya ve Bursa’da hemen hemen aynı istatistikler vardı bu kez gol olmadı, gol olmamasında iki takım kalecisinin ve zeminin etkisi büyüktü. 

İlk yarının son anlarına kadar centilmence geçti diyebileceğimiz mücadelede ilk yarının son dakikasında sahada istemediğimiz olaylar çıktı. Cüneyt Çakır’ın pozisyon takibi ve sakinliğini koruması iyi olsa da Rangelov’a direkt kırmızı Serdar’a ikinci sarıdan kırmızı vermesi anlamsızdı. Muhtemelen Rangelov yeni sezona iki maç ceza alarak başlayacak.

Kırmızı kartın ardından iki takımın da oyun anlayışında değişiklik olduğunu gözlemledik. İlk yarı Bursaspor’a neredeyse pozisyon vermeyen bir Konya takımı vardı. İkinci yarı ise topu ilerde tutma adına sahadaki en önemli oyuncusundan yoksun olunca Bursa takımı daha organize olmaya başladı. Defans arkasına atılan toplarda çok etkili olduklarını gözlemledik. Hücum anlamında Türkiye’nin belki de en etkili hücum oyuncularına sahip olan takımı Bursaspor ligin en fazla şut çeken ve gol atan takımı olarak göze çarpıyor. Böyle bir takıma karşı pozisyon vermek elbette normalken gol yemeden maçı tamamlamak rakipten fazla etkili şut çekmek güzeldi.  İki takımın da 10 kişi mücadeleye devam etmesi,  70.dakikadan itibaren oyun disiplinini bir kenara bırakıp, top bir o kalede bir bu kalede oyuna döndü, kalan dakikaları seyir zevki üst düzey kalite ise ortalarda bir maç izledik. İki takım da yüzde yüzlük pozisyonlara girdi, burada kaleciler ön plana çıktı. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Ligin son maçı değil de üçüncü beşinci haftaymış gibi iki takım oyuncularının da maçı istemesi, maça olan konsantrasyonun üst düzeyde olması, iki takımın da son ana kadar maçı istemesi,  ligimizde çok ender rastladığımız mücadelelerden biri olmasını sağladı.

Ligin en az gol atan takımı ile en çok gol atan takımının maçında iki takım adına da çok pozisyon olması ama gol olmaması ilginçti.

Gelecek sezon yabancı kuralının değişmesinden dolayı Aykut Hoca’nın takımda kalması en büyük transfer olarak görüyorum. Alınacak oyunculara umarım yönetim değil hoca karar verir. Başkanın hafta arası açıklamaları çok heyecan verici ama bir o kadar ürpertici, Kayserispor benzer şekilde şampiyonluk  için lige başlamış, lig sonunda küme düşmüştü.

Maçın sözü: Kalecilerin savaşında kazanan çıkmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR