Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun:

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun:
"Hakkari'nin hak ettiği yere gelememesindeki aksaklıkları varsa üniversitemizle ilgili problemleri yerinde görüp ona göre bakanlıklara bilgi vermek ve gereğini yapmak için buradayız"

HAKKARİ (AA) - Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Hakkari'nin hak ettiği yere gelememesindeki aksaklıkları varsa üniversitemizle ilgili problemleri yerinde görüp ona göre bakanlıklara bilgi vermek ve gereğini yapmak için buradayız." dedi.

Hakkari'ye gelen Coşkun, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Coşkun daha sonra Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesine geçti.

Rektör Ceylan ile görüşmesinin ardından kampüs alanını gezen Coşkun, yatırımları yerince incelemek amacıyla kente geldiğini anımsattı.

Kentte sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yetkili kişilerle görüşmeler yapacağını anımsatan Coşkun, "Hakkari'nin hak ettiği yere gelememesindeki aksaklıkları varsa üniversitemizle ilgili problemleri yerinde görüp ona göre bakanlıklara bilgi vermek ve gereğini yapmak için buradayız." diye konuştu.

Coşkun, "Hakkari Üniversitesi'nin Yüksekova'ya taşınacağı" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Bunlar dedikodu mahiyetindeki şeyler. Öyle bir çalışma yok. Şu an burada Hakkari Üniversitesinin bir an önce gelişimini tamamlamakla ilgili çalışmalarımız var. Tabi ki Yüksekova'ya yapılacak olan şeyler varsa oraya da bir takım bölümlerin yapılması düşünülebilir ama asıl öncelik şimdi Hakkari Üniversitesini Hakkari'de belirli bir seviyeye getirmek. Onun için çalışıyoruz."

Coşkun ve beraberindekiler yatırımların yapılacağı alanlarda incelemelerde bulunduktan sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.