Bayram Kabadayı

Bayram Kabadayı

KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

Fotoğrafçıların vazgeçilmez tutkusudur şelaleler, ülkemiz şelale yönünden zengin de sayılır aslında, ancak gerek yolların yetersizliği gerekse şelalelere olan alakamızın zayıf olması bizi bu güzel doğa olaylarından mahrum bırakmaktadır ne yazık ki.

Birkaç fotoğraf düşkünü arkadaşlarımızla şelale fotoğraflamaya karar verdik. Bunun içinde yaşadığımız şehre en yakın bir yer olan Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinde bulunan ‘Kapuzbaşı

k.jpg

KAPADOKYASIZ OLMAZ

Şelalesi'ni fotoğraflamayı seçtik. Tabi ki yolumuz üzerinde İç Anadolu’muzun açık hava müzesi olan Kapadokya'yı da unutmadık.

Hele de seher vakti göreme de havaya yükselen balonların manzarasını fotoğraflamak ayrı bir zevk. Bu zevki tattıktan sonra yolumuza devam ediyoruz. Derinkuyu’dan Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine doğru rotamızı belirliyoruz. Yeşilhisar’dan Yahyalı yoluna döndükten tahmini 20 kilometre sonra yolun solunda Erciyes dağı manzaralı ‘Sultan Sazlığı’ ile karşılaşıyorsunuz.

SULTAN SAZLIĞI

Sultan sazlığı kamışların çokça göze çarptığı bir yer oracıkta size Erciyes Dağı'nı yansıtıyor sazlar arasında gözüken su.

kk.jpg

Biraz fotoğraf için eğleniyoruz bu bölgede.

Yöre sakinleri bu sultan sazlığına kuş cenneti de diyorlar, yine o yörede yaşayanlardan duyduğumuza göre, eskiden çok daha kuş varmış sultan sazlığında. Birkaç fotoğraf karesi aldıktan sonra Yahyalı'ya gitmek üzere vedalaşıyoruz sultan sazlığından. Yahyalı şehir merkezinden yerlilere soruyoruz Kapuzbaşı şelalesini.

Tarif ediyorlar bizlere biraz uzaktır diye. Şelaleye varmak için tahmini 50 km dağlar arasından açılmaya çalışılmış oturtulmuş yollardan ve sarp vadilerden diyeceğim o ki baya bir sıkıntılı yollardan geçerek ulaşıyoruz bu güzelim doğa olayına.

ANLATILMAZ YAŞANIR

Öyle güzel çağlıyorlar ki vadinin içine dağların böğrünü delip çıkan sular, hani anlatılmaz yaşanır diye.

Bende diyorum ki ‘anlatılmaz seyredilir Kapuzbaşı Şelaleleri’. Ala dağların böğrünü delerek vadi içerisine boşalan sularımızın karşısına geçip, şöyle bir çay demlemek, suların sesiyle karışık bir türkü tutturmak ne güzel.

İLKBAHARI GELDİM ANADOLU’NUN

Ben de dayanamayıp aldım sazı elime (İLKBAHARI GELDİ ANADOLU'NUN) sözleri Abdurrahim Karakoç’a ait bir türkü söylemiştim bu güzellikler karşısında. Burada bir isteğimi de söylemeden geçemeyeceğim.

Aladağlar üzerinde olan bu şelalemizin yolları acilen yapılması lazım, bu güzellikleri görmek isteyenlerin Kapuzbaşı'na kolayca ulaşması gerekir. Tabi bazı söylentiler duydum tur sahipleri kapuz başı şelalelerine yollarından dolayı gidemediklerini söyleyenler oldu bizlere.

kkk-001.jpg

Ne acı değil mi ? Yolların kötü olmasından dolayı oraya varamamak. Ona ulaşamamak onu görememek onu yaşayamamak. Yollar çok önemlidir bu güzellikleri görmek açısından, yaşamak açısından sevgiliye ulaşmak açısından.

Bir büyüğümüz şöyle derdi; 'ev yıkılır yol yapılır'. Zira eve de yoldan varacağız, yol çok önceliklidir.

Yolumuzun güzel ve doğru olması dileğiyle…

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Kabadayı Arşivi
SON YAZILAR