Madem hepimiz mutfaktayız ve kendi ekmeğimizi yapıyoruz siz de kendi tam buğday ekmeğinizi yapmaya hazır mısınız?
Kalorileri açısından dev bir fark olmasa da neden tam buğday tercih ediyoruz?
Buradaki tarif tam buğday unu ile ancak tarifi zenginleştirmek sizin elinizde. Çavdar unu, yulaf unu, baklagil unları kullanabilirsiniz. Ekmeğinizin içeriğini zenginleştirme için kuruyemişlerden faydalanabilirsiniz.
Gelelim tarife:
Mayayı ılık su ile ıslatarak maya köpük köpük olana kadar bekliyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve ağzını kapatıp sıcak bir yerde bekletiyoruz. Mayalanmış hamurumuza istediğimiz şekli verdikten sonra üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz. Ekmeklerinizi tam buğday unlu pidelere dönüştürmek için pide şekli verdiğiniz hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörekotu ile süsleyebilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ekmeklerinizi pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.